Studenten NHL Stenden krijgen hart onder de riem met psycholoog en dj

donderdag 04 maart 2021

Afgelopen week regelde NHL Stenden een live sessie met psycholoog Hanadi El Metni op het Instagram kanaal van de hogeschool.
’s Avonds konden de studenten ontspannen tijdens een live online optreden van DJ Eve.

Verschillende onderzoeken onderstrepen dat veel studenten emotionele klachten ervaren nu ze al zo lang geen fysiek onderwijs hebben. NHL Stenden vindt het noodzakelijk hier iets mee te doen. Van tips om minder eenzaam te voelen tot het helpen omgaan met negatieve gedachtes en paniekaanvallen, tijdens de sessie behandelde de psycholoog alle onderwerpen die studenten na een oproep zelf hadden ingediend. “Perfect timing” en “I will use this next time I want to change how I feel”, zijn enkele reacties van studenten die het belang bevestigen. Dezelfde avond draaide DJ Eve vanuit huis muziek voor de studenten, zodat die zich ondanks avondklok en feestverbod toch nog een avondje konden vermaken. Vooraf konden studenten verzoeknummers indienen.

Motivational Monday

Het inschakelen van de psycholoog en dj maken deel uit van het programma “Motivational Monday” van NHL Stenden. Dit is half januari 2021 in het leven geroepen toen net bekend werd dat de lockdown langer ging duren. Sindsdien staat er elke maandag iets op het Instagram- en Facebookkanaal van de hogeschool om de studenten een hart onder de riem te steken. Leuke alternatieve (online) activiteiten zoals een pubquiz, praktische en mentale ondersteuning zoals de Luisterlijn en feel good workshops en zelfs gratis sportlessen.

Psycholoog Hanadi El Metni en DJ Eve

Psycholoog Hanadi El Metni heeft zich gespecialiseerd in de psychische problemen bij studenten, onder andere tijdens haar werk als ‘huis’-psycholoog van NHL Stenden locatie Meppel. Sinds het online lesgeven ondersteunt ze hier, vaak internationale studenten individueel. DJ Eve is de artiestennaam van de 21-jarige Esmee van Eck, die natuurlijk het liefst optreedt op grote feesten. Ze weet precies hoe studenten zich voelen, want ze studeert zelf Bedrijfskunde aan NHL Stenden.