THE_INC congres bij NHL Stenden zet Friesland internationaal op de kaart

dinsdag 16 juni 2020

Via online Hospitality en Toerismecongres komt internationale academische top van de hospitality en toerismebranche op visite in Leeuwarden. “Met dit internationale congres wilden we graag van Leeuwarden een showcase maken, en dat hebben we nu online gedaan.”, aldus Erwin Losekoot, Professor of Hospitality Studies aan Stenden Hotel Management School.

inc

Meer dan 65 academische hospitality en toerismeprofessionals uit Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Europa, namen deel aan dit congres dat als een van de weinigen in de branche wél is gehouden. Het Tourism, Hospitality & Events INternational Conference (THE_INC) is een co-productie van NHL Stenden, University of Derby (UK) en University of Sunderland (UK). Reeds geplande thema’s van het tweejaarlijkse THE_INC zoals toerisme, gastvrijheid en evenementen kwamen door de coronapandemie in een geheel ander licht te staan. Horeca en toerisme zijn altijd al aan veranderingen onderhevig, maar loslaten en innoveren is nu harder nodig dan ooit.

Kleinere evenementen die verbinden

Centraal op het congres stonden de noodzakelijke veranderingen die nodig zijn binnen de toerisme- en gastvrijheidsindustrie. Dr. Tomas Pernecky professor aan de Faculty of Culture & Society, Auckland University of Technology, Nieuw-Zeeland, voorspelde dat conferenties en evenementen na Covid19 anders zullen zijn. “Ze zullen kleiner, authentieker en nauwer verbonden met de gemeenschap zijn”, aldus Pernecky.
Dr. Judith Mair, professor aan University of Queensland, Australië, besprak het belang van duurzaamheid van evenementen en dat we ons meer moeten concentreren op de intrinsieke factoren zoals identiteit, geluk en saamhorigheid die evenementen kunnen creëren.

Unieke applicatie voor verbinding op online evenementen

De Academy of International Hospitality Research (AIHR), het onderzoekscentrum van Stenden Hotel Management School, deed er juist vanwege de enorme uitdaging waar de branche momenteel voor staat, alles aan om er een succevol online internationaal evenement van te maken. Professor of Hospitality Studies aan Stenden Hotel Management School Erwin Losekoot is tevreden: “Met dit congres wilden we graag van Leeuwarden een showcase maken, en dat hebben we nu online gedaan. Daarbij hebben we alle deelnemers typisch Nederlandse cadeautjes gestuurd en zijn de ‘Best Paper’ awards speciaal gemaakt met een foto van de Oldehove. Op die manier zijn de deelnemers toch een beetje in Friesland op visite geweest“. 

Sjoerd Bootsma, verbonden aan LF2018, opende het congres: “Het is heel goed dat NHL Stenden er ook in deze tijd in is geslaagd om de aandacht van toerismeprofessionals uit de hele wereld op Friesland te richten. Culturele Hoofdstad heeft de regio internationaal op de kaart gezet en het is met dank aan dit soort congressen, en de spin-off daarvan, dat Friesland daar ook blijft”.

Het volgende THE_INC congres vindt in 2022 op Cyprus plaats.