We mogen weer open!

maandag 23 augustus 2021

Vanaf maandag 30 augustus is de 1,5 meterregel voor het hoger onderwijs verleden tijd. Goed nieuws voor ons, want dit betekent dat we weer volop gebruik kunnen maken van onze onderwijsruimtes en dat we al onze studenten in het nieuwe schooljaar weer fysiek mogen ontvangen. Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur: ‘We zijn erg blij dat fysiek onderwijs voor onze studenten en docenten weer mogelijk is. Dit directe contact is een essentieel onderdeel van studeren. Door het loslaten van de 1,5 meterregel kunnen we ons weer volop richten op dat waar we goed in zijn: werken aan wereldwijze innovatie door het opleiden van de generatie van de toekomst.’

Om een verantwoorde start te maken, geldt er nog een aantal coronaregels binnen onze locaties.
- Het is verplicht om een mondkapje te dragen tijdens het verplaatsen binnen onze locaties. Op een vaste zit- of staplaats mag het mondkapje af.
- Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen per onderwijsruimte. Dit geldt niet voor de gangen en andere open of doorstroomruimtes.
- Het advies luidt nog steeds om twee keer per week een zelftest te gebruiken. Studenten en medewerkers kunnen deze gratis bestellen via zelftestonderwijs.nl.

Uiteraard informeren we onze studenten en medewerkers nog voor de start van het nieuwe studiejaar over de overige praktische informatie die voor hen van belang is. Met z’n allen gaan we ervoor zorgen dat deze positieve ontwikkelingen stand houden en verdere versoepelingen op termijn mogelijk worden.