Website NHL Stenden als beste getest door studiekiezers

dinsdag 19 maart 2019

Onze site nhlstenden.com kwam als beste uit de bus in een onderzoek uitgevoerd onder veertien hogescholen. Leerlingen uit 5 havo en 6 vwo uit heel Nederland beoordeelden de sites van de deelnemende hogescholen op verschillende onderdelen. De website scoorde goed op vertrouwen, plezier, optimisme en verwondering. Ook vormgeving en gebruikersgemak kregen een hoge waardering.

Prio’s voor studiekiezers

Studiekiezers waarderen dat ze de voorlichtingsactiviteiten in een oogopslag kunnen vinden op de homepage. Topper daarbij is de Open Dag: nog steeds het belangrijkste moment voor studiekiezers. Onze site scoort hier goed op. Ook het aanmelden voor de Open Dag van de hogeschool is makkelijk met een kort en eenvoudig aanmeldformulier. Hulp bij studiekeuze en de toelatingseisen voor een opleiding zijn tevens goed zichtbaar en makkelijk te vinden op de site.

Verbeterpunten

De belangrijkste verbeterpunten zijn meer duidelijkheid scheppen over de verschillende locaties van NHL Stenden Hogeschool en welke opleidingen zich daar bevinden. Ook een studiekeuzechecklist toevoegen zou een verbeterpunt zijn. En studiekiezers willen meer foto’s met sfeerimpressie. Bijvoorbeeld hoe ziet een lokaal eruit of de kantine?

Keep it simple

Scholieren houden van gemak en willen het liefste informatie op maat. Simpel en goed kunnen zoeken binnen de site vinden ze dan ook belangrijk. Daarom is navigatie een belangrijk aandachtspunt. Grote lappen tekst online of moeilijke tabellen zijn ook afknappers. Kortom: keep it simple. Als hogeschool blijven we de site door ontwikkelen om studiekiezers zo goed mogelijk te helpen bij hun studiekeuzeproces.