Symposium

Sprekers

Workshopleiders

Theo

dr. Theo Niessen

Associate Lector/ Businessunit manager mentaal kapitaal bij Fontys Hogeschool. Theo is verpleegkundige, mindfulness trainer (VMBN 1), hogeschooldocent en heeft zich gespecialiseerd in het ‘nursingproof’ maken van mindfulness voor de zorgsector. Dit betekent dat hij mogelijke negatieve associaties van mindfulness wil wegnemen door in taal en uitingsvorm aan te sluiten bij de doelgroep. Hij geeft mindfulness trainingen o.a. aan (studenten) verpleegkunde. Van zijn hand zijn verschillende blogs, artikelen en boeken verschenen met mindfulness voor zorgprofessionals in de hoofdrol.

Cecile

dr. G.J.Cecile aan de Stegge

Is opgeleid als verpleegkundige (St. Bavo, 1982) en als filosofe (RUL, 1988). Na tien jaar ervaring als staffunctionaris verpleegkunde in een psychiatrisch ziekenhuis deed ze grondig onderzoek naar de ontwikkeling van de psychiatrische verpleegkunde in Nederland; dit in combinatie met beleidsadvieswerk voor de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg en (later) Psychiatrisch Ziekenhuis Brinkgreven. Ze promoveerde in 2012. Aansluitend werkte ze op projectbasis bij Hogeschool Windesheim, Hogeschool AVANS en bij Altrecht (Vergeten Slachtoffers, 2017 - met Marco Gietema).

Richtsje

dr. Richtsje (M.) Andela

(Verplegingswetenschapper) promoveerde in 2009 op onderzoek naar de inzet van de geriatrie verpleegkundige bij opgenomen kwetsbare ouderen. Binnen haar huidige werk bij de MCL Academie richt ze zich onder andere op ondersteuning van werknemers en studenten bij vraagstukken rond EBP en onderzoek. Als lid van de kenniskring van het lectoraat Leiderschap en Identiteit in het verpleegkundig domein kan ze een verbinding maken tussen het onderzoek in het lectoraat en de verpleegkundigen in de dagelijkse praktijk.

Hanneke

Hanneke Rasing (student MscN)

Is hbo-verpleegkundige en volgt de opleiding Klinische Gezondheidswetenschappen, richting Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht. Sinds september 2018 is zij werkzaam bij de Verpleegkundige adviesraad (VAR) van het MCL. Binnen het lectoraat werkt Hanneke als junior-onderzoeker en legt vooral de verbinding tussen de ontwikkelingen in het MCL, de beroepsgroep en het onderwijs. Vanuit haar lidmaatschap bij de VAR heeft Hanneke goed zicht op wat nodig is in relatie tot verpleegkundig leiderschap in het MCL in de dagelijkse patiëntenzorg. Hanneke is vooral betrokken bij de onderzoekslijnen leiderschap en verpleegkundig onderzoeksklimaat.

Elske

Elske Boersma-Jorna MED

Heeft jarenlang een boeiende baan als specialistisch verpleegkundige in het MCL gehad. Na het behalen van de Master Pedagogiek in 2014, is zij in fulltime werkzaam als docent onderzoeker bij de hbo-v NHL Stenden Hogeschool. Als lid van de kenniskring van het lectoraat Leiderschap en Identiteit in het verpleegkundig domein kan ze verbindingen maken tussen onderzoek in het lectoraat en de verpleegkundige (opleidings-) praktijk in het MCL.

Henriette

Henriette Niehof MSc

Heeft 15 jaar geleden na een mooie tijd als kinder- en neonatologie IC verpleegkundige de overstap naar het onderwijs gemaakt. Sinds 2010 is ze werkzaam in het onderwijs bij de hbo-v NHL Stenden hogeschool. In 2018 heeft zij de Master Onderwijswetenschappen afgerond. Als lid van de kenniskring van het lectoraat Leiderschap en Identiteit in het verpleegkundig domein begeleidt ze zowel bachelor als Master studenten in onderwerpen gerelateerd aan verpleegkundig Leiderschap en is in het MCL betrokken bij de resultaten en verder onderzoek vanuit de Frenetti-scan.

Dagvoorzitters

Reinskje

Reinskje Suierveld MSc

Directeur Academie Gezondheidszorg NHL Stenden Hogeschool.

Jelle

dr. Jelle Prins

Decaan MCL Academie Medisch Centrum Leeuwarden.

Aanmelden

Symposium en inauguratie ‘Notes on Nursing’ dr. Margreet van der Cingel

Aanmelding mogelijk voor Symposium en Inauguratie of alleen voor de Inauguratie. De voertaal op het symposium is Nederlands, uitgezonderd de Engelstalige lezing van prof. dr. Jan Dewing. Accreditatie V&VN is aangevraagd en alleen van toepassing bij deelname van volledige programma.