Hossein Rahmani

Hossein Rahmani heeft een master in werktuigbouwkunde (Universiteit van Tabriz, Iran) en een Bachelor in werktuigbouwkunde (Shahrood University of Technology, Iran).

“Tijdens mijn master richtte ik me op Intelligent Control System met behulp van Neurale Netwerken, wat me aan het denken zette over het veranderen van mijn major naar Computer Science. Na het slagen voor verschillende online cursussen op dit gebied en na het afronden van enkele projecten op het gebied van beeldanalyse met behulp van Deep Learning technieken, ben ik bij de groep Computer Vision en Data Science van NHL Stenden gaan werken.”

Deep Reinforcement Learning

“Het is fascinerend dat een computer zichzelf kan leren door informatie uit de omgeving te ontvangen en in sommige gevallen zijn de prestaties veel beter dan die van de mens. Op dit moment ben ik bezig met Deep Reinforcement Learning om een robot te trainen om specifieke taken uit te voeren door het beste beleid te kiezen uit alle mogelijkheden op basis van ruwe beelden uit zijn omgeving” 

“Het vinden van een oplossing voor echte problemen is ons ultieme doel in ons lab bij NHL Stenden. Als onderzoeker is het voor mij echt interessant om mijn onderzoek om te zetten in echte problemen en met behulp van AI een praktische oplossing te bieden die bedrijven en organisaties in staat stelt om betere resultaten te behalen“