Ian Langeberg

Elektrotechniek fascineert projectingenieur Ian Langeberg mateloos. Zijn kennis zet hij in voor praktijkgericht onderzoek bij het lectoraat & kenniscentrum Computer Vision.

“Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in techniek. Een technische studie volgen was daarom ook logisch. Na de mbo-opleiding Elektrotechniek heb ik hbo Elektrotechniek aan de NHL afgerond. Op de NHL Stenden hogeschool ben ik nu ook instructeur Elektrotechniek, wat inhoudt dat ik ondersteun ik bij prakticumlessen aan eerstejaars studenten Elektrotechniek. Sinds september 2016 ben ik actief bij het kenniscentrum Computer Vision betrokken, waar ik mijn kennis kan inzetten voor praktijkgericht onderzoek. Het mooie van de projecten hier is dat je samen iets creëert dat meteen effect heeft. In het project zelf, maar uiteindelijk ook in de samenleving.” 

Fascinerende combinatie

“Elektrotechniek is niet alleen mijn beroep, maar ook mijn hobby. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met programmeren; van applicaties tot microcontrollers. In mijn projecten zorg ik ook graag voor een passende samenstelling van de elektronica, en eventueel maak ik ook eigen printontwerpen. Ook de combinatie van hardware en software vind ik fascinerend. De projecten van het kenniscentrum Computer Vision sluiten aan bij mijn interesses. De komende tijd hou ik me onder andere bezig met de UAVs. Samen met een andere projectingenieur werken we aan de aansturingssoftware voor de drone.”

Linkedin