Diana van Heusden

Diana van Heusden studeerde hbo-Verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Na het behalen van het diploma is ze gaan werken in de thuiszorg als coördinerend wijkverpleegkundige in de regio Zuidoost Drenthe. Naast het werk als wijkverpleegkundige participeerde zij in diverse projecten. Een van die projecten was ‘De Zichtbare Schakel’. Dat gericht was op het bouwen van een netwerk met diverse samenwerkingspartners rondom de zorgverlening van de zorgvrager.
In 2011 heeft ze de overstap gemaakt naar het onderwijs, naar het Alfa-college Hardenberg als docent Verpleegkunde en coördineert zij verschillende zaken voor de opleiding Verpleegkunde.
De premaster Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit heeft ze in de zomer van 2015 afgerond en daaropvolgend studeert ze momenteel de Master Onderwijswetenschappen.
Vanaf september 2015 neemt ze deel in het lectoraat als kenniskringlid vanuit Alfa-college Hardenberg. De onderzoekslijn ligt in de richting van Gezondheid en Wonen. Onderzoek wordt gedaan binnen projecten zoals Vitaal Vechtdal, Langer Thuis Wonen en de Zorgvilla.