Drs. Anneke Stam

Drs. Anneke Stam startte haar loopbaan als wetenschappelijk medewerker aan de RUG bij Arbeids- en organisatiepsychologie. Door de overstap naar een baan als stafmedewerker deskundigheidsbevordering en adviseur onderzoek bij de Provinciale Friese Kruisvereniging ontwikkelde ze haar affiniteit met de gezondheidszorg en het opleiden van professionals.

Sinds 1990 is Anneke werkzaam bij de opleiding HBO-V aan NHL Stenden hogeschool. Naast lesgeven had ze diverse coördinerende taken en was onderzoeker bij een tweetal RAAK-projecten. Haar huidige taak is het verstevigen van de onderzoeksleerlijn binnen het HBO-V curriculum en een brug slaan tussen de HBO-V en de lectoraten.

Haar uitdaging is om studenten te enthousiasmeren voor onderzoek in relatie tot het verpleegkundig beroep zodat zij beter in staat zijn verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk. De missie is geslaagd als studenten daarnaast inzien hoe belangrijk de verpleegkundige inbreng is bij zorginnovaties, en als afgestudeerden een onderzoekscultuur omarmen en kunnen bevorderen.