Drs. Cigdem Zantingh

Cigdem Zantingh is geboren in Istanbul, Turkije en groeide op in Berlijn. Daar studeerde ze bedrijfseconomie. Sinds 1996 woont en werkt ze in Nederland als docent toerisme en vrije tijd, economie en Duits, zowel aan NHL Stenden hogeschool als bij het Alfa-college.

Sinds 2009 is ze kenniskringlid van het lectoraat Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie. Zantingh houdt zich bezig met nieuwe combinaties tussen werken en leren. Haar doel is om met multidisciplinaire samenwerking een verbinding tussen onderwijs en de toeristische sector op te zetten. Sinds 2012 is ze projectleider van de Community of Practice Toerisme. Deze groep heeft als doel om kennis te delen, verdiepen en ontwikkelen om het toerisme in de regio te versterken. Het lectoraat, studenten van Stenden en het Alfa-college, de gemeente Emmen en vier regionale ondernemers werken hierin samen.

Publicaties

  • Zantingh, C (2015). Grensoverschrijdend onderwijs in grensverleggend co-makership. In: Alfa-college (red.) Doelbewust naar Buiten. P40-41.
  • Zantingh, C. (16 februari 2015). Lectureship /Professorship. Leisure magazine No.1-2015.
  • Zantingh, C. (Juni 2015) “Het paarden- en gezondheidstoerisme in de provincie Drenthe”