Gerko de Roo

Gerko de Roo is geboren en woonachtig in Hoogeveen. Hij werkt sinds 1999 bij het GAlfa-college in Groningen (locatie Admiraal de Ruyterlaan). Sinds 2004 is hij coördinator van de afdeling Engineering.

Het is een redelijk groot team en bestaat uit 15 enthousiaste collega’s en ruim 300 deelnemers. Als coördinator is hij het directe aanspreekpunt voor collega’s, deelnemers, opleidingsmanager en externen.  De opleiding Engineering (niveau 4) bestaat uit drie uitstroomprofielen: Elektrotechniek-Mechatronica-Werkuigbouwkunde. Naast de coördinerende taken geeft hij werktuigbouwkundige lessen in alle leerjaren. De lessen bestaan onder andere uit: werktuigbouwkundige theorievakken, ontwerpen (3d tekenen) en praktijk werktuigbouwkunde (TIG lassen, MIG/MAG lassen, draaien, frezen). Tevens is hij stagebegeleider. Dit betekent deelnemers tijdens hun stage begeleiden. De variatie in stagebedrijven is groot: het loopt uiteen van een landbouwmechanisatiebedrijf tot een groot bedrijf zoals de Suikerunie.

In 2015 is Gerko lid geworden van het lectoraat Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie. Hij doet onderzoek naar levensloopflexibel wonen in een kritische omgeving. Een kritische omgeving kan zijn; aardbevingsgebied, afgelegen gebied of een drukke stad. Hoe levensloopflexibel wonen is te richten? Technisch ondersteunend en sociaal. Hoe kun je de leefbaarheid in dorpen vergroten?