Afbeelding
Hospitality studies

Hospitality Studies

Gastvrijheid is mensen het gevoel geven dat ze welkom zijn en dat ze zichzelf kunnen zijn. Een gevoel van gastvrijheid maakt dat mensen langer blijven, zich onderdeel voelen van een gemeenschap en hun positieve ervaringen en culturen met anderen delen. Bezoekers en bewoners willen steeds vaker betekenisvolle ervaringen en contacten, zelfs wanneer ze er maar kort op bezoek zijn. Het creëren van een gastvrije omgeving is belangrijk voor bedrijven, lokale overheden, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en horecadienstverleners. Ons lectoraat is geïnteresseerd in het ontdekken van gastvrije momenten op zowel ongebruikelijke als gebruikelijke plaatsen en tijdstippen.

Onderwijs en industrie

In ons onderzoek richten we ons op situaties uit de praktijk in onze branche en op het ontwikkelen en testen van theorie. We werken samen met andere hospitality onderzoekscentra in Den Haag, Breda en Enschede en doen onderzoek met collega's en studenten (bachelor en master) voor kleine lokale en grote internationale organisaties in de toeristische sector. We bieden ook ondersteuning aan studenten en collega’s bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in onderzoeksmethoden in kwalitatieve en kwantitatieve methodologieën, inclusief nieuwe benaderingen zoals netnografie. Studenten kunnen deelnemen aan lopende onderzoeksprojecten of ondersteuning ontvangen van AIHR-leden bij het ontwikkelen van hun eigen projecten

Onderzoeksgroep ‘Hospitality Studies’

De lector, voorzitter van de onderzoeksgroep, is dr. Erwin Losekoot.
Associate lector Hanneke Assen focust zich op het Associate Professorship Design Based Hospitality Education. De onderzoeksgroep bestaat verder uit twee leden. Dr. Anne Keizer-Remmers, specialist in kwalitatieve onderzoeksmethoden en intercultureel onderzoek, en George e Hajal wiens onderzoeksinteresse bij strategic human resources management en technologieën ligt.

Contact

NHL Stenden Hogeschool
Stenden Hotel Management School
Postbus 1298

Rengerslaan 8-10
8900 CG Leeuwarden

Administratief medewerker: Regina van der Meer 
E-mail: regina.van.der.meer@nhlstenden.com
Tel: 0615319709

Office Manager ESR/Bureau Academisering: Sonja Schuil
E-mail: sonja.schuil@nhlstenden.com
Tel: (06) 19 28 13 29

NHL Stenden AIHR - Academy of International Hospitality Research

Leden onderzoeksgroep