Nol Hovens

Ondernemerschap en innovatie in kleine organisaties, met het in acht nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en Rijnlandse principes, zijn een rode draad in de carrière van Nol Hovens (1953, bedrijfskundig ingenieur TUE).

In zijn onderwijscarrière waren dat de thema’s waar hij zich altijd mee heeft bezig gehouden. Op het moment komt dit vooral tot uiting in zijn werk binnen de minoren Da Vinci en Duurzame Bedrijfsvoering van de Hanzehogeschool. In de 90-er jaren van de vorige eeuw en de jaren nul publiceerde hij over coöperatieve bedrijven, innovatie en creativiteit. In de jaren 10 van deze eeuw publiceerde hij vooral over het Rijnlandse model.

Sinds oktober 2015 is hij lid van de kenniskring van het lectoraat Duurzame Innovatie in de Regionale Kenniseconomie. Binnen het lectoraat staat innovatie, en onderzoek daarnaar, centraal. Dit gebeurt binnen relatief kleine organisaties, die bij hun innovatieproces willen samenwerken. Daar een bijdrage aan leveren is voor hem een uitdaging.