Afbeelding
m_polymer_engineering_top.jpg

Duurzame Kunststoffen

In 2050 moet in Nederland een volledige circulaire economie draaien, waarin fossiele grondstoffen worden uitgebannen en vervangen door hernieuwbare of recyclebare materialen. Om dit te bereiken zet het lectoraat Duurzame Kunststoffen zich in voor de ontwikkeling van biogebaseerde en biologisch afbreekbare plastics en duurzame productieprocessen. Lectoren en onderzoekers werken vol passie samen met studenten en bedrijven in Noord-Nederland aan kennisontwikkeling en onderwijsvernieuwing, onderverdeeld in vier thema’s.

Onderzoeksthema’s

Het lectoraat Duurzame Kunststoffen heeft vier kernthema's: 3D Printen, biopolymeren, sustainable fibres en biocomposieten. Elk thema kent verschillende onderzoeksprojecten. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van nieuwe biogebaseerde plastics zoals copolyesters uit hernieuwbare grondstoffen, duurzame inkt voor 3D-printers, composietproducten op basis van natuurlijke vezels en studies naar energiereductie in kunststofproductieprocessen.

Uitgelicht project

CuRe is een energiezuinige oplossing voor eindeloze product-naar-producttransformatie. Oneindig recyclen, keer op keer en opnieuw. CuRe Technology BV is een samenwerking tussen de Morssinkhof Group en de DuFor/ Cumapol Group, met strategische partners DSM-Niaga en NHL Stenden Hogeschool. Samen biedt het CuRe consortium expertise op hoog niveau in de sectoren gerecyclede polyesterproductie, afvalbereiding en materiaalkunde.

Contact

Heb je een vraag over een van onze projecten of wil je weten welke mogelijkheden er zijn om samen te werken met studenten? Neem dan contact op!

NHL Stenden
Lectoraat Duurzame Kunststoffen
Van Schaikweg 94
7811 KL Emmen

0591 - 85 31 16
Lectoraat.dk@nhlstenden.com

Teamleden