Colleges volgen

Online colleges kunnen op verschillende manieren worden aangeboden. Elk platform biedt verschillende mogelijkheden voor interactie en samenwerking tijdens colleges. Je hoort vanuit je opleiding op welke manier en wanneer jouw colleges te volgen zijn. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

Blackboard

Om onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis mogelijk te maken, is een aantal functies aan Blackboard toegevoegd. Hierdoor is het nu mogelijk om hier interactieve online colleges te volgen. Ook kunnen onze docenten hun colleges opnemen, zodat je ze later terug kunt kijken.

Om deel te nemen aan online colleges via Blackboard, log je op de reguliere manier in. Je hoort vanuit je opleiding waar en wanneer de online colleges te volgen zijn.

Meer weten over de mogelijkheden van Blackboard? Bekijk dan de introductievideo van Blackboard Collaborate of de uitgebreide instructiepagina.

Ga je colleges volgen via Blackboard? Je kunt jezelf nu alvast voorbereiden door met onderstaande punten rekening te houden:

  • Update het besturingssysteem van je laptop of apparaat.
  • Gebruik bij voorkeur de meest actuele versie van de webbrowser Chrome.

Ondervind je problemen bij het werken met Blackboard? Neem dan contact op met het Serviceplein.

Microsoft Teams 

Teams is onderdeel van Office 365 en bied je de mogelijkheid om online colleges te volgen. Daarnaast biedt dit pakket nog veel andere mogelijkheden die je helpen bij digitale samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan het samenwerken aan Microsoft Office-documenten en online vergaderen. Meer weten over de mogelijkheden van Teams? Bekijk de instructievideos van Microsoft.

Je komt bij Teams door op start.nhlstenden.com te kiezen voor het tegeltje ‘Office 365’. Kies vervolgens voor ‘Teams’. Je kunt Teams ook downloaden, zodat je geen browser nodig hebt om teams te gebruiken. Je kunt jezelf nu vast voorbereiden door met onderstaande punten rekening te houden:

  • Update het besturingssysteem van je laptop of apparaat.
  • Gebruik je de browserversie van Teams? Dan adviseren we je dit te doen via de meest actuele versie van de webbrowser Chrome.

Ondervind je problemen bij het werken met Teams? Neem dan contact op met het Serviceplein.

Weblecture platform

Op weblectures.nhlstenden.com vind je online colleges en kennisclips. Jouw docenten kunnen hier hun colleges live streamen of later met je delen. Veel colleges zijn openbaar beschikbaar. Neem dus gerust een kijkje op het platform om jezelf te verdiepen in een onderwerp waar je meer over wilt weten.