Toetsen

Het fysiek afnemen van toetsen is de komende tijd beperkt mogelijk. Daarom gaan we voor  veel toetsen gebruik maken van een digitaal alternatief. Het gaat om verschillende online toetsomgevingen en -applicaties  zoals Blackboard, Quayn, Mobius en Teams. Kennistoetsen zullen worden afgenomen in Quayn, Blackboard, Mobius of ANS. Opdrachten, presentaties, assessments, mondelinge toetsen etc. zullen via Blackboard,  Teams of een ander programma worden afgenomen. De manier waarop toetsing plaatsvindt verschilt per opleiding. Je ontvangt daarom vanuit je opleiding en onze afdeling Toetslogistiek meer informatie hierover.

Bij het afnemen van kennistoetsen online gebruiken we het programma ProctorExam. Hiermee is het mogelijk om op afstand te kunnen surveilleren.

  • Met onderstaande handleidingen kun je je alvast voorbereiden op de kennistoetsen die online gaat maken.

Let op: om ProctorExam te gebruiken heb je de laatste versie van de webbrowser Chrome nodig. Deze kun je downloaden via https://www.google.com/intl/nl/chrome/.

Digitale surveillance

Ga jij online een toets afleggen? Lees dan hieronder hoe het werkt en welke voorbereidingen je dient te treffen.

  • Je ontvangt per e-mail van ProctorExam een Engelstalige uitnodiging om je computer voor te bereiden op de toets. Dit betreft het testen van de webcam, geluid, wifi en beeldscherm van je pc/laptop en het installeren (indien nodig) van Chrome op je pc/laptop. Voer deze test uiterlijk 1 werkdag voor de aanvang van de toets uit op de plek en apparaat waarop je de toets zult gaan maken. Indien er zich technische problemen voordoen hebben we nog voldoende tijd om deze op te lossen.
    Let op: Voor iedere toets ontvang je een unieke link en je dient voor elke toets deze systeemcheck te doorlopen.
  • Zorg ervoor dat je op de toetsdag zelf 15 minuten voor aanvang achter je laptop/pc klaar zit voor het maken van de toets. Deze plek dient ingericht te zijn als bij een echt examen. Dus geen spullen op of rond je bureau, geen bezoekers in de ruimte, paspoort of ID-kaart bij de hand en geen oordopjes in.
  • Indien nodig kun je tijdens de toets vragen stellen in de chat. Deze chat kun je in het programma rechts onderaan je scherm vinden. Inhoudelijke vragen over de toets kunnen niet worden gesteld.
  • Door video- en geluidsopnames te maken zijn wij in staat om te beoordelen of alles volgens de regels verloopt. Deze beoordeling wordt gedaan door geregistreerde surveillanten die achteraf de beelden analyseren.
  • Na het vaststellen van de toetsuitslag worden de beelden na het verlopen van de beroepstermijn in verband met jouw privacy verwijderd.

Digitale Surveillance via Proctorexam (pdf)

Instructie online toetsen ProctorExam

Voorbereiden en instructie online toetsen. Downloaden voor actieve links.

1.45 MB (.PDF)