Deel jouw tips over online of hybride onderwijs

De afgelopen maanden hebben we in razend tempo ontzettend veel geleerd over online en hybride onderwijs. En we zijn nog lang niet uitgeleerd. In het kader van leren van én met elkaar, willen we je uitnodigen om jouw tips te delen met je collega’s. Heb jij bijvoorbeeld een slimme manier gevonden om online ateliersessies te houden? Of heb je online werkvormen gevonden, waar andere docenten ook baat bij hebben? Deel het met je collega’s!

Inspireer je collega’s

Wil jij jouw kennis delen en je collega’s inspireren? Stuur een e-mail naar online.education@nhlstenden.com. Geef hierin aan waarover je iets wilt delen en hoe collega’s het kunnen inzetten om ons onderwijs te verrijken. We nemen dan contact met je op om te kijken hoe we jouw tips het beste kunnen delen. Dit kan bijvoorbeeld via een flitscollege op ons Weblecture Platform zijn of via een interview op ons intranet. Lees ter inspiratie het interview met collega’s Bram en Jort over Feedback Fruits of blader eens door onze weblectures heen.

werken en studeren

Koffiebreak

In de rubriek koffiebreak van Surf wordt Francine Behnen, lerarenopleider en onderwijskundige bij de afdeling Biologie, Natuurkunde en Scheikunde op NHL Stenden in Leeuwarden geïnterviewd. Als bioloog voorzag Francine al in de zomervakantie dat we misschien wel lang last blijven houden van het coronavirus. In deze koffiebreak vertelt ze over haar veranderde mindset, waardoor zij haar onderwijs alleen nog maar voor volledig online onderwijs ontwerpt. De switch van online naar (deels) offline, is veel makkelijker dan andersom. En ze vertelt over scrum, een methode die voor veel verbinding zorgt.

Lees meer