Ondersteuning Serviceplein

De ontwikkelingen rondom het coronavirus zorgen voor een wijziging in de openingstijden en dienstverlening van het Serviceplein. De hoogste prioriteit ligt bij het ondersteunen op het gebied van digitaal thuiswerken en het verzorgen van onderwijs op afstand. Hierdoor kan het soms iets langer duren voor je antwoord krijgt op vragen met betrekking tot andere onderwerpen. We vragen hiervoor je begrip.

Openingstijden en bereikbaarheid Serviceplein

De frontoffice van het Serviceplein is tot nader order gesloten. Er staat een supportteam klaar om je telefonisch te ondersteunen bij thuiswerken en het verzorgen van digitaal onderwijs via Blackboard of Microsoft Teams. Dit team is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.00 via 058 -251 2552.

Daarnaast kun je het Serviceplein bereiken via serviceplein@nhlstenden.com en onze Self Service Portaal. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur worden verzoeken die op deze manier binnenkomen opgepakt. Indien nodig nemen we telefonisch contact met je op om je verzoek door te nemen. Ook kunnen we tijdelijk je scherm overnemen om je direct te assisteren met je vraag of verzoek.

Boek een Digicoach 

Heb je specifieke vragen over of hulp nodig bij het gebruik van Office 365 applicaties? Maak dan een afspraak met een Digicoach via deze link.

Om goed voorbereid de afspraak in te gaan, vragen wij je om jouw vraag zo duidelijk mogelijk te formuleren bij de boeking. Voor nu zijn er alleen digitale afspraken te maken. Zodra de coronamaatregelen vanuit het RIVM versoepeld worden, kunnen er ook op locatie weer afspraken gemaakt worden.