Vraag en antwoord

Hieronder vind je de meest gestelde vragen met betrekking tot het aanbieden van online onderwijs. We updaten deze pagina regelmatig naar aanleiding van vragen die binnenkomen bij het Serviceplein. Voor meer informatie over NHL Stenden en het coronavirus bekijk je de algemene Q&A over dit onderwerp.

Ik heb een vraag over online toetsing

Voor online toetsing zijn uitgebreide Q&A-pagina's opgesteld voor studenten en docenten. Via onderstaande links kom je op deze pagina's:

Hoe kan ik veilig grote bestanden delen?

Heb je een groot bestand dat je wilt delen met anderen, zoals uitgebreide onderzoeksdata of een video? Gebruik hiervoor dan de filesender van Surf. Hiermee verstuur je veilig en versleuteld je grote bestanden. Meer informatie en bestanden versturen. 

Is er ook een nettiquette voor online onderwijs?

Om online onderwijs soepel te laten verlopen, is het handig dat iedereen zich aan bepaalde regels houdt. Denk bijvoorbeeld aan het vooraf testen van je camera en het dempen van je microfoon wanneer je niet aan het woord bent. Maar omdat NHL Stenden veel verschillende college- en werkvormen kent, zijn onze spelregels voor online onderwijs niet in beton gegoten.  

Wil je voorafgaande aan een college, presentatie of sessie aangeven wat jij van deelnemers verwacht? Dan kun je onderstaande presentatie gebruiken. Je kunt de sheet eenvoudig toevoegen aan jouw eigen presentatie. En voel je vrij om de inhoud aan te passen, zodat het perfect aansluit bij jouw manier van lesgeven.  

Hoe kan ik veilig thuiswerken?

Het is belangrijk om in deze periode extra rekening te houden met digitale veiligheid. Dit geldt zowel voor werken op een NHL Stenden-laptop, als op je eigen computer, laptop of tablet. We vragen je op onderstaande punten te letten: 

  • Zorg dat het besturingssysteem (Windows of macOS) voorzien is van de laatste updates en patches. 
  • Zorg dat je virusscanner en andere beveiligingssoftware up-to-date zijn.  
  • Zorg dat je lokale applicaties up-to-date zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je browser (Chrome, Firefox). 
  • Werk alleen met applicaties die via start.nhlstenden.com bereikbaar zijn. 
  • Stel toegangsbeveiliging in voor het inloggen op je persoonlijke laptop, computer of tablet. Dit kan bijvoorbeeld een wachtwoord of een pincode zijn. 
  • Zorg dat je werkt vanaf een veilige wifi-connectie. Raadpleeg de handleiding van je modem of router voor instructies over het beveiligen van je draadloze netwerk. 
  • Zet belangrijke bestanden op OneDrive en SharePoint. 
  • Ga je even bij je computer vandaan, “lock” dan je computer. 
  • Mochten er onverwachte zaken optreden, neem dan direct contact op met het Serviceplein. Bereikbaar via serviceplein@nhlstenden.com of 058 251 2552. 
  • Cybercriminelen maken misbruik van de coronacrisis. Wees daarom extra alert op phishingmails. 

Door rekening te houden met bovenstaande punten, dragen we allemaal bij aan de veiligheid van onze systemen en de bescherming van vertrouwelijke informatie. Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met Privacy & Security via privacy-en-security@nhlstenden.com of +31 (0)58 251 1516.