Opnemen van colleges (vanaf thuis)

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt ons onderwijs nu deels digitaal plaats. Een van de mogelijkheden is het aanbieden van een online college of het opnemen van een kennisclip. Dit kan ook vanaf je thuiswerkplek. Het team Media Services & Productions van de dienst Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) staat klaar om je hierbij te ondersteunen.

Wil jij een online college of kennisclip opnemen? Vraag toestemming van jouw academiedirecteur en stuur daarna een mail naar weblectures@nhlstenden.com. Zonder toestemming mogen wij je namelijk niet toelaten in het gebouw.

Zodra wij jouw mail hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om een afspraak te maken. Ook inventariseren we in welke mate we je kunnen ondersteunen bij de opname. Eventueel geven we je ook een korte instructie over presenteren voor een camera. Na de opname zorgen wij ervoor dat de video online wordt geplaatst, om te delen met studenten.

Overal en altijd te raadplegen

Op onze locaties Rengerslaan 8 en Rengerslaan 10 in Leeuwarden zijn verschillende faciliteiten aanwezig om weblectures te geven en kennisclips op te nemen. In totaal zijn er 4 lokalen voorzien van opnameapparatuur en zijn er 2 studio’s ingericht om een kennisclip op te nemen. De video’s die je opneemt zijn op ieder moment en overal ter wereld te raadplegen. Wil je vast een voorproefje van de mogelijkheden? Kijk dan op weblectures.nhlstenden.com.

Thuis weblectures en kennisclips opnemen

Je kunt ook vanaf thuis colleges of kennisclips met de Presentation2Go plugin voor de Chrome browser. Lees de handleiding om te ontdekken hoe je dit doet.

Handleiding

622.47 KB (.PDF)