b_bio_en_med_lab_onderzoek_vt_emmen.jpg

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie

Wat leuk dat je interesse hebt in de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en/of Chemie in Emmen

Hoe is het om te studeren aan deze opleiding? Wij laten het je hier graag zien.

Chemische Recycling

Docent-Onderzoeker Vincent van de opleidingen BML en Chemie legt uit wat Chemische Recycling is! Veel plastic afval kan niet worden gerecycled, omdat het vervuild is met bijvoorbeeld kleurstof. Door de lange plasticmoleculen op te knippen in stukjes, kan de vervuiling wel worden verwijderd. Vincent Voet, associate lector Duurzame Kunststoffen bij NHL Stenden Hogeschool, doet daarom samen met zijn studenten onderzoek naar chemische recycling. In deze video die hij samen met de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging heeft gemaakt legt Vincent uit wat chemische recycling is.

LIVE Q&A

Donderdag 12 november: 18.00 - 18.30 

Heb je vragen over de opleiding of wil je meer informatie, join dan onze LIVE Q&A! Ook beantwoorden we vragen van andere toekomstige studenten. Handig, want zo krijg jij ook antwoord op vragen waar je misschien nog niet over na had gedacht.

Direct inschrijven voor februari

Weet je zeker dat je wilt gaan studeren bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of Chemie, schrijf je dan direct in! Je kunt je al inschrijven voor februari 2021  

Tiny House

Een huisje gemaakt van natuurvezels als jute, hennep en vlas: Het Tiny House in Emmen bestaat volledig uit biogebaseerde materialen. Studenten van NHL Stenden werkten de afgelopen jaren samen met studenten van het Drenthe College, het Hondsrugcollege en het Fiber Institute Bremen en diverse partners uit het werkveld aan bouwmaterialen die volledig nieuw zijn in de bouwwereld.

Online Proefstuderen

Lijkt deze studie jou wel wat? Meld je dan aan voor Online Proefstuderen op 10 december!

Meld je aan

Stel je vragen!

Heb je vragen of wil je meer informatie. Kom direct in contact met ons via het online formulier.

Online formulier

Meer informatie

Wil je alle informatie over de opleiding rustig doorlezen, ga dan naar de opleidingspagina op onze website of vraag een brochure aan.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek Chemie

Ontdek de locatie

Deze opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie worden in Emmen aangeboden. Maar je kunt beide opleidingen ook in Leeuwarden volgen

Career Day

Elk jaar organiseren we in Emmen een Career Day. Op deze dag bieden ruim 65 bedrijven stageplekken, afstudeeropdrachten startersvacatures voor studenten van alle technische- en ICT-opleidingen.