open_up_1450x600px

Open Up

and get inspired!

Zoals het er nu uitziet gaat de wereld langzaam weer open en mogen we éindelijk uit onze vertrouwde bubbel stappen. We kunnen weer op ontdekking en de buitenwereld verkennen. Openstaan voor nieuwe mogelijkheden, plezier en elkaar. Want, wat hebben we dat echte contact gemist. Genoeg reden om van de opening van het nieuwe studiejaar een feestje te maken. Daarom pakken we uit. Maak je op voor Open Up, een prikkelend festival vol fun en inspiratie. Waar je letterlijk en figuurlijk uit je bubbel stapt. Hou deze website in de gaten voor de complete line-up.

Open up to studystartweek

De Studystartweek is van 23 augustus t/m 27 augustus. Dan bedenken de meeste opleidingen van NHL Stenden een introductieprogramma voor eerstejaars. Van een nacht kamperen tot polsstokspringen, het kan zomaar in het programma zitten…De hogeschool organiseert in die week ook een aantal activiteiten zoals een pubquiz. Studenten die in Leeuwarden studeren kunnen al eerder met de voetjes van de vloer op LEIP.

Open Up to start academic year

Van 30 augustus t/m 14 september

open-up-to-erica-marc-eus

Open up to Erica, Oscar en Marc, met Eus

ma 30 augustus – 12.00 tot 13.00 uur
Niemand minder dan Özcan Akyol, ofwel Eus, gaat in gesprek met het college van bestuur. Welke uitdagingen komen op ons af? Hoe kunnen we onze meerwaarde laten zien? Met Eus zijn prikkelende en directe interviewstijl belooft het een interessante start van het academisch jaar te worden.

kemp_stek_open_up

Open up to Stek en Kemp - Liefde en andere ongemakken

ma 30 augustus – 13.00 tot 14.00 uur
Hoe doe je een relatie? Dat leert niemand je. Dat geeft in de liefde (en ook op het werk) nog wel eens ongemakken. Met mooie voorbeelden uit de dagelijkse praktijk laten Jeroen Stek (psycholoog) en Ton Kemp (acteur) zien hoe je een relatie krijgt die in balans is terwijl je zo anders bent. In dit theatercollege brengen zij de nieuwste psychologische kennis met veel humor en passie naar NHL Stenden.

open-up-to-your-collegeaus

Open up to your colleagues

wo 1 september - 12.00 tot 13.00 uur
Sommige collega’s denk je te kennen en dan ineens staat er een verrassend verhaal over ze op onze Instagram. Tijdens een inspirerende lunchlezing vertelt Ronald over zijn liefde voor taal. Als teamleider van de bibliotheek en eigenaar van taaltriggert.nl weet hij als geen ander hoe taal kan verbinden. Benieuwd naar zijn verhaal? Kom naar de lunchlezing.

students

Open up to Tim Hofman: guest lecturer of your choice!

Do 2 september - 11.30- 12.30 uur Leeuwarden | 14.00 – 15.00 uur Emmen
Tim Hofman stelt misstanden aan de kaak en gaat voor inclusiviteit. En dat doet hij op zijn eigen manier. Hij stelt vragen, gaat op onderzoek uit en legt zich niet neer wanneer hij nee als antwoord krijgt. Doortastend en ondernemend. Luister naar zijn verhaal en laat je inspireren!

first_dates_hotel_open_up

Open up to our First Dates hotel/restaurant

dinsdag 31 augustus tussen 10 en 13 uur
dinsdag 7 september tussen 10 en 13 uur

Tijdens het Wannee First Dates Restaurant, maak je op een leuke interactieve manier (opnieuw) kennis met je collega’s en kun je meteen je netwerk binnen NHL Stenden uitbreiden. Studenten en medewerkers van Restaurant Wannee in Leeuwarden (Rengerslaan 8) staan voor je klaar met een hapje en drankje. Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan voor dinsdag 31 augustus of dinsdag 7 september: want vol is vol! Na aanmelding ontvang je meer info over het vervolg. Een ‘date’ duurt ongeveer een uurtje.

Open up to Knowledge - Experience DBE

Open up to Knowledge - Experience DBE met Migchiel van Diggelen en Job van ‘t Veer

di 7 september van 12.00 tot 13.00 uur
DBE. Als hogeschool zijn wij er al helemaal bekend mee. Maar wat betekent Design Based Education nu voor onderzoeksopdrachten en voor het bedrijfsleven? Lector Migchiel van Diggelen en Job van 't Veer geven een workshop over DBE. De workshop is bedoeld voor jou en je contacten uit het bedrijfsleven, dus nodig vooral je netwerk uit en bezoek samen deze unieke DBE-workshop!

Open up to your collegeaus – lunchlezing door?

Open up to your colleagues – lunchlezing door?

wo 8 september – 12.00 tot 12.45 uur
Ronald Wijnia bijt het spits af op woensdag 1 september met een lunchlezing. Naar wie ben jij nieuwsgierig? Stuur jouw suggestie met naam en onderwerp door, dan kijken wij of het gaat lukken om deze persoon voor 8 september te vragen!

aan-tafel-met-je-schoonmoeder-kemp-stek

Aan tafel met je schoonmoeder door Stek en Kemp

do 9 september - 13:00 tot 14:00 uur
Iedereen weet dat je voor jezelf moet opkomen. Maar iemand ergens op aanspreken kan nog wel eens spannend zijn. Je bedoelt het nog zo goed en toch kan het zomaar uit de hand lopen. Noem het gerust communicatief geknoei. Wees gerust, het kan anders! Relatietherapeut Jeroen Stek en acteur Ton Kemp nemen je mee in ‘de schoonmoedertechniek’. Gebaseerd op prachtige kennis van Harvard University. En oh ja, het werkt ook bij collega’s, schoonvaders en andere types.

Tip: Ook leuk voor studenten als theatraal communicatiecollege.

guido_weijers

Open up to some happiness met Guido Weijers

di 14 september – 15.30 – 17.00 uur
We sluiten Open Up af met een heerlijke humoristische portie geluk. “Succesvolle mensen zijn niet gelukkiger, maar gelukkige mensen zijn wel succesvoller.” Weijers neemt ons mee in zijn nieuwe definitie van geluk. Hij volgde masterclasses over geluk bij de Erasmus Universiteit, sprak op TedX over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido belooft geen cabaret maar garandeert wel dat je met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan waarmee je bent gekomen.

Student experience

Open Up to food

Do 9 september 19.00 tot 22.00 - Emmen
Ontmoet je collega's voor het eerst in levende lijve of praat bij tijdens een diner op een verrassende locatie: geniet, ontspan en laat je entertainen. Reserveer 9 september vast in je agenda.