Robot “Jochem de Eenhoorn” wint Robot Day 2019. Bekijk de video en foto’s en lees het verslag!

donderdag 27 juni 2019

Op donderdag 27 juni was het weer zover: Robot Day! Tijdens dit jaarlijkse evenement strijden de robots van onze tweedejaarsstudenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Informatica, HBO-ICT en Elektrotechniek met elkaar aan op het gebied van snelheid, slimheid, robuustheid en schoonheid. In multidisciplinaire teams haalden de studenten in 8 weken tijd alles uit de kast om een robot te ontwikkelen die uitblinkt. De oogst van dit jaar was uitstekend, van spiderbots tot transformers en tanks.

Docent Lieuwe Wijma: “Het is elk jaar weer spannend of alle multidisciplinaire studententeams een robot leveren die de verschillende opdrachten kan uitvoeren. Ze werken 8 weken lang keihard in een klein kamertje. Dat gaat in het begin soms stroef maar geleidelijk ontstaat er een mooie samenwerking en schiet de leercurve omhoog. Ze zijn fanatiek en doen er alles voor om te winnen.” Team 10 met hun Jochem de Eenhoorn scoorde de meeste wedstrijdpunten en kreeg tevens de hoogste juryscore. Lieuwe: “Dit team zette de onderlinge samenwerking bovenaan. Omdat ze goede ontwikkeltools gebruikten, hielden ze tijd over om een extra iteratieslag te maken en de robot goed te testen.” 

Student Demi Stedehouder, de scrummaster van het team: “Een van de eisen was dat we volgens een bepaald framework genaamd SCRUM gingen samenwerken. Dat werkte supergoed. Iedereen functioneerde perfect en het team werkte soepel samen. We hebben van te voren afgesproken dat we voor minimale functionaliteit gingen en dat betekende dat je niet voor elk onderdeel voor perfectie gaat. Met deze aanpak kregen we supersnel alles een beetje werkend, waardoor we een voorsprong kregen op de rest. Hierdoor hadden we aan het eind tijd over om extra dingen te doen.” 

Meer weten over Jochem de Eenhoorn? Hij heeft een eigen website!