Foto student Marie Galler

Marie Galler

Student Hotel Management School

Marie (24) is een derdejaars Hotel Management School studente uit Duitsland. We vroegen haar naar haar stage en haar ervaringen met NHL Stenden.

Foto student Marie Galler

”Een goede balans vinden is heel belangrijk, niet alleen tijdens je studie, maar in alles.”

"Wat ik heel fijn vind aan NHL Stenden, is dat ze jou als Hogere Hotelschool student de mogelijkheid bieden om alle basisvaardigheden in de praktijk te oefenen. Eerstejaars studenten werken op operationeel niveau aan hetgeen waar zij op dat moment binnen hun studie mee bezig zijn. Tijdens het tweede jaar neem je de rol van supervisor aan en delegeer je taken. Als derdejaars student focus je je op managementtaken. Op deze manier leer je belangrijke vaardigheden binnen elke tak van het beroep."

"De grootte van de studiegroepen is ook erg fijn. Mijn vrienden uit Duitsland klagen vaak over het feit dat ze in een auditorium zitten met 400 andere studenten, en hierdoor weinig persoonlijk contact hebben met docenten. Dit is bij Hotel Management School wel anders."

"Er studeren veel internationale studenten bij NHL Stenden. Sinds ik ben begonnen met studeren, ben ik vrienden geworden met mensen uit Spanje, Rusland en Finland, iets wat waarschijnlijk niet gebeurd was als ik in Duitsland was gaan studeren."

Design Based Education

"De eerste DBE-sessie was even wennen. De groep was nog niet bekend met het concept, waardoor het even duurde voor we door hadden hoe het werkt. Ik zou mezelf niet als verlegen persoon omschrijven, waardoor ik geen probleem had met het geven van mijn mening. Studenten die hier in het begin moeite mee hadden, leerden na een aantal modules ook hun mening te delen. Je leert elkaar kennen en bouwt een vertrouwensband op, dit maakt het een vrij persoonlijk onderdeel van de studie."

Buitenlandervaring

"Omdat ik al veel had gereisd voor ik met mijn studie begon, besloot ik niet op uitwisseling of Grand Tour te gaan. Desondanks vind ik wel dat studeren in het buitenland een kans is die elke student moet overwegen. En dan vooral studenten die van plan zijn in een internationale omgeving te gaan werken."

Studentenleven in Leeuwarden

"Ik vind Leeuwarden een ontzettend schattige en typisch Nederlandse stad. Het fijne aan Leeuwarden is het persoonlijke contact: of ik nou naar het centrum of naar een club ga, ik kom altijd mensen tegen die ik ken. Dit maakt het ook makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Leeuwarden is een goede mix tussen het kleine, vertrouwde van een dorp en de activiteit en grootte van een stad. Dit vind ik ideaal."

"Ik ben er achter gekomen dat je als student een goede balans moet vinden tussen je school- en je privéleven. Je moet keihard aan de slag met je studie, maar je moet ook genieten van het sociale aspect van studeren. Een goede balans vinden is heel belangrijk, niet alleen tijdens je studie, maar in alles."

Stage

"Nu ik drie jaar in Leeuwarden heb gewoond, vind ik het tijd om een volgende stap te zetten. Ik verhuis binnenkort naar München, waar ik als stagiair aan de slag ga bij een 5* Mariott hotel: Het Westin Grand Hotel. Hier ga ik aan de slag als Human Resource-stagiair, waardoor ik verantwoordelijk ben voor 400 medewerkers. Deze positie geeft mij veel verantwoordelijkheid en biedt mij de mogelijkheid om te werken in het veld waar ik in geïnteresseerd ben. Ik wil mijn vaardigheden toepassen en er zo achter komen of een baan als deze voor mij is weggelegd. Is dit het geval, dan ben ik van plan een Master’s degree te halen in Human Resources."

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Hogere Hotelschool.