Growth Hacking

In deze minor houdt jij je bezig met het onderzoeken van nieuwe technologieën die ingezet kunnen worden om de marketingdoelstellingen te behalen. Growth Hacking in combinatie met marketing intelligence is het vertalen van alledaagse (klant)informatie naar inzichten. Je leert hoe je met behulp van data, de marketingstrategie kan verbeteren en ontdekt van alles over de software en online tools die je hiervoor kunt gebruiken, zoals Google Analytics. Wat communiceer je nu met welke doelgroep en op welke manier? Met het afronden van deze minor heb jij ervaring met de werkzaamheden die passen bij een growth hacker en/of marketing intelligence specialist.

Kenmerken

Startmoment

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

EC's

 • 30 EC's

Type minor

 • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

 • Economie en Management
 • ICT
 • Toerisme en vrije tijd

Inhoud van de minor

Binnen de minor Growth Hacking houdt je je bezig met verschillende opdrachten. Er wordt gestart met het aanbieden van theorie omtrent Growth Hacking. Wat is het? Wat moet je doen als growth hacker / data-marketeer? Met welke krachten heb je te maken growth hacker? Kortom er worden vanuit verschillende theoretische invalshoeken stof aangedragen om een heuse growth hacker te worden. Gedurende de minor worden verschillende opdrachten gemaakt. Zo schrijf je een whitepaper over ethische dillema’s, leer je programmeren en doe je een groepsopdracht bij een opdrachtgever waar je al je geleerde theorie en vaardigheden in de praktijk brengt.

Opzet van de minor

 

Data driven research staat in het teken van kennismaken met datavisualisatie. Deze opdracht maak je individueel. Aan de hand van reeds bestaande datasets ga je opzoek naar correlaties. Dit ga je inzichtelijk maken aan de hand van een dashboard. In een rijke beschrijving leg je uit wat jouw dashboard inhoudt en wat het betekend. Tijdens het assessment presenteer je jouw dashboard, ligt je jouw gemaakte keuzes toe en vertel je wat data driven research voor jouw betekend.

Op te leveren producten:

 • Dataset analyse met correlaties
 • Een dashboard van de geanalyseerde data
 • Datastorytelling (Welke gegevens communiceer je op welke wijze naar verschillende stakeholders)
 • Portfolio met verzameling van leeractiviteiten rondom data driven research

Beoordeling OVG
Studiebelasting: 252 (9EC) 

Opdracht Digital Academy (individueel) 
Een goede data marketeer is digitaal vaardig. Hij of zij is instaat om simpele toepassingen in te zetten om data te genereren voor verschillende doeleinden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei gratis platforms om jezelf te scholen. Onder andere google heeft een scholingsplatform. Voor deze opdracht moet je minimaal 3 certificaten weten te behalen bij de google academie. Voor het behalen van deze module toont de student 3 certificaten aan die behaald zijn binnen het semester waarin hij/zij de minor volgt. 

Beoordeling: Behaald/ niet behaald 
Aantal EC:  84 (3EC)  

Opdracht Marketing Intelligence (groep) 
 

Alle reeds opgedane theorieën en vaardigheden over Growth Hacking gaan jullie inzetten bij een bedrijf in de praktijk. Voor een opdrachtgever gaan jullie aan de slag met een marketing intelligence opdracht. In de eerste 5 weken wordt er aandacht besteed aan het werven van een opdrachtgever. Vervolgens zal er in verschillende iteraties gewerkt worden aan een data gerelateerde opdracht. Gedurende de opdracht wordt intervisie aangeboden door een begeleidend docent. Aan het eind van de periode verdedigen jullie je project in een assessment.

Beoordeling: Behaald/ niet behaald
Studiebelasting: 252 (9EC) 

Toetsing

Periode 1

Onderdeel Toetsvorm EC
Data knowledge Tentamen 3 EC
Programming Productbeoordeling 3 EC
Data driven research Portfolio assessment 9 EC

Periode 2

Onderdeel Toetsvorm EC
Law and ethics Whitepaper 3 EC
Digital academy Product beoorddeling 3 EC
Marketing intelligence Portfolio assessment 9 EC

 

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Commerciële Economie.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.