Marketing Communicatie en Content Marketing

Marketing Communicatie is een breed vakgebied en volop in ontwikkeling. Het medialandschap verandert voortdurend en social media veranderen het speelveld van adverteerders. Branding wordt steeds belangrijker, storytelling steeds vaker een manier om producten in de markt te zetten.  En content marketing is een nieuwe ontwikkeling hierin die door steeds meer bedrijven wordt ingezet in de ontwikkeling van push naar pull marketing. Na het doorlopen van deze minor ben je in staat een imago-onderzoek te doen, kan je storytelling succesvol inzetten als marketingcommunicatiemiddel en kan je een contentstrategie bepalen en contentkalender uitwerken. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Dit toon je aan in je online portfolio. Met dit portfolio heb je een perfect visitekaartje gemaakt mocht je willen gaan werken of afstuderen in het marketing communicatie of contentvakgebied.

Kenmerken

Startmoment

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

EC's

 • 30 EC's

Type minor

 • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

 • Communicatie en media
 • Economie en Management

Inhoud van de minor

In deze minor start je met het uitvoeren van een imago-onderzoek en een storytelling-opdracht in periode 1. In een reeks van lessen, veelal gegeven door gastdocenten, maak je kennis met het brede werkveld van de marketingcommunicatie-medewerker.  Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn zoekmachinemarketing, influencermarketing, social media advertising, online marketing en contentanalyse.

Periode 1 wordt afgesloten met een studiereis waarin je een aantal buitenlandse bedrijven bezoekt. Hier doe je onderzoek naar de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied. 

In periode 2 ga je aan de slag met een contentmarketingplan. Je bedenkt een strategie, maakt een contentkalender en adviseert m.b.t middeleninzet en werkt prototypes uit die je gaat testen. Aan het eind van periode 2 presenteer je je contentmarketingplan aan je opdrachtgever. In deze minor worden alleen opdrachten uitgevoerd voor echte bedrijven.

Meer weten over de minor? Bekijk deze video

Opzet van de minor

We gaan een aantal keer op bedrijfsbezoek, op studiereis in het buitenland en in eigen land. Er komen heel veel gastdocenten langs en we werken alleen aan echte projecten voor echte opdrachtgevers. We werken in een vast lokaal in een atelier en in kleinere en grotere groepen aan concrete eindproducten die voor opdrachtgevers ook ingezet worden. We werken in de minor o.a. samen met Communicatiebureau Opgevallen, Jeroen Veen, Sjoerd Walinga van Bureau concept7, Mathilde Lubbers, Niels Tel van Tellie.nl. 

Toetsing

 • Individueel onderzoeksrapport imago-onderzoek en storytelling (15 EC)
 • Personal Branding (6 EC)
 • Contentmarketingplan en contentkalender (15 EC)

   

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Commerciële Economie.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.