Lector duurzaamheid Stenden Hotel Management School inspireert China

woensdag 12 juni 2019

’The Three Levels of Sustainability’ van lector Elena Cavagnaro nu ook beschikbaar in Chinees

Dat duurzaamheid niet enkel een Westerse zorg is, werd nogmaals bewezen door de Chinese vertaling van ‘The Three Levels of Sustainability’, een boek geschreven door dr. Elena Cavagnaro (Stenden HMS lector voor duurzaamheid in horeca en toerisme) en Mr. George Curiel, (voorheen Nationaal Ordonnateur voor het Europees Ontwikkelingsfonds).

De universiteit van Tongji in China toonde in 2014 interesse in het boek, nadat het boek werd genoemd in Thompson Reuters Book Citation Index. De toonaangevende universiteit ontving in 2012 de ISCN Sustainable Campus Excellence Award van het International Sustainable Campus Network (ISCN). De universiteit wil leiderschap voor duurzame ontwikkeling in China en de wereld bevorderen, dat volledig in lijn is met ‘The Three Levels of Sustainability’.

‘Een boek  dat een breder publiek in China moet bereiken’

Dr. Jiang Bo, vice-president van Tongji University, prijst het boek omdat “het duurzaamheid bespreekt binnen een brede context, die belangrijk is voor overheden, organisaties, en onze studenten” en meldde de auteurs dat “het boek een breder publiek in China zou moeten bereiken”. Een team van vertalers ging aan de slag, onder leiding van Dr. Jiang Bo zelf, waarna in oktober 2018 de Chinese editie werd uitgegeven door Tongji University Press. Een kopie hiervan werd door een trotse Elena Cavagnaro overhandigd aan Marco ten Hoor, directeur van Stenden Hotel Management School.

Het in 2012 uitgebrachte boek plaatst duurzaamheid stevig in haar historische context door te kijken naar hoe duurzaamheid zich heeft ontwikkeld, en biedt tegelijkertijd een stappenplan voor het toepassen ervan bij bedrijven. Uniek aan het boek is dat het ook oog heeft voor het soort leiders dat nodig is voor een meer duurzame wereld. Persoonlijk leiderschap in duurzaam en toekomstgericht ondernemen speelt een belangrijke rol binnen de wereld van Hospitality en dus ook in het curriculum van de Stenden Hotel Management School.

Over het boek

The Three Levels of Sustainability werd al in 2012 gepubliceerd en beoogde de ontbrekende schakel te bieden in de huidige debatten over duurzaamheid. Het stelt een holistische benadering van duurzame ontwikkeling voor, die begint en eindigt bij de mens. Het boek is opgezet rond het framework van drie niveaus van duurzaamheid (TLS). Het framework omvat maatschappelijke, organisatorische en individuele niveaus, en illustreert hoe op ieder niveau waarde gecreëerd moet worden; binnen de economische, maatschappelijke en milieudimensie.

Lector Elena Cavagnaro heeft onlangs een nieuwe boek uitgebracht met bijdragen van verschillende collegae en toegespitst op de hotel industrie: ‘Sustainable Value Creation in Hospitality: Guests on Earth’.