NHL Stenden “vecht” tegen honger in de wereld: 1 nacht, 3 continenten, 5 campussen!

dinsdag 11 juni 2019

Aandacht voor wereldproblematiek Honger

Van donderdag 13 juni 14.00 uur tot vrijdag 14 juni 07.00 uur vindt het internationaal honger evenement “Hold your hunger” plaats bij NHL Stenden in Leeuwarden waarbij studenten van alle NHL Stenden campussen betrokken zijn. In samenwerking met de Townships Foundation en de Port Alfred Soup Kitchen proberen de studenten de wereldwijde problematiek van honger onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor bovengenoemde initiatieven.

wereld_nhl_stenden

18 uur vasten

Studenten en medewerkers van NHL Stenden in zowel Nederland, Zuid-Afrika, Qatar, Thailand en Bali zullen de nacht van 13 juni op hun campus doorbrengen zonder te eten uit respect voor degenen die dagelijks honger hebben. Gedurende de nacht  wordt deelgenomen aan educatieve, ludieke en competitieve activiteiten rond het thema ‘honger in de wereld’. Omdat het evenement gelijktijdig op vijf campussen zal plaatsvinden, hebben de studenten samenwerkingsactiviteiten georganiseerd die via een livestream met elkaar verbonden zijn.

Programma

14.00: Aanvang met lichte lunch van Oma's ‘trash can’ aardappelschil soep, waarna het vasten begint
19:00 - 21:00: Internationaal talentenjacht
21.00 – 07.00: Allerlei activiteiten en informatie over UFWH, Soup Kitchen en Townships
07.00: Afsluiting met licht ontbijt

Trash can soup

Deze soep werd door een oma van een van de studentes vaak gemaakt en uitgedeeld na de tweede wereldoorlog in Indonesië om mensen te helpen, toen er nauwelijks iets te eten
was. Ter nagedachtenis van haar grootmoeder die dit jaar haar 100ste verjaardag zou vieren op 14 juni, deelt Anouk haar grootmoeders verhaal en haar soep.