leeuwarden, panorama

Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je starten met een opleiding aan Stenden Hotel Management School? Meld je dan aan voor de studie via Studielink.

Als je je hebt aangemeld voor de Bachelor opleiding (voltijd) in Leeuwarden, voor de intake van februari 2021, dan ontvang je binnen 5 dagen een uitnodiging op je persoonlijke emailadres voor onze selectie procedure. Deze selectieprocedure is verplicht.

Voor de februari 2021 intake organiseren we 2 selectiedagen; op 19 november en 7 januari. Deze dagen zijn uitsluitend voor studenten die in februari 2021 willen starten.

Wil je in september 2021 met de Associate degree of Bachelor opleiding starten, dan kun je vanaf 1 februari 2021 een uitnodiging voor de selectieprocedure verwachten. De selectiedagen voor de intake van september 2021 zullen vanaf 1 februari 2021 op deze website te vinden zijn.

Inhoud selectiedag

Wat kun je verwachten?

Fase 1: De selectieprocedure bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het aanmelden voor een selectiedag. We maken aan de hand van jouw antwoorden op een aantal vragen en een persoonlijke vlog een voorselectie. Je krijgt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, middels een email te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd. In fase 1 letten we op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je je presenteert in de vlog (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.

Fase 2: De tweede fase is de daadwerkelijke selectiedag. Hier kijken we middels een computertest (deel 1) en een persoonlijk gesprek met een docent (deel 2) of je kunt starten met onze opleiding.

Binnen 15 werkdagen na de selectiedag krijg je de uitslag of je bent toegelaten tot de Hogere Hotelschool. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

Associate degree studenten

Heb jij je aangemeld voor het tweejarige associate degree programma? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, je wel antwoord geeft op de vragen en een vlog aanlevert, maar dat je sowieso een intake hebt. Wij verwachten dan ook dat je die dag online aanwezig bent. Het programma van de online selectiedag ontvang je op de mail. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek (ca 30 min.) met docent;

Aan het eind van het intake gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het associate degree programma.  

MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, je wel antwoord geeft op de vragen en een vlog aanlevert, maar dat je sowieso een intake hebt. Het programma van de online selectiedag ontvang je op de mail. Wij verwachten dan ook dat je die dag online aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek met docent;

Heb je nog geen diploma van je MOH opleiding, dan moet je een aanbevelingsbrief van jouw school mailen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider. Daarna mag je de aanbevelingsbrief mailen naar rita.dijk@nhlstenden.com.

Aan het einde van het intake gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. 

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Deze informatie zal worden gepubliceerd op www.nhlstenden.com/stendenhms. Check deze website dus regelmatig.

Meer weten?

Heb je vragen over je aanmelding, selectie of start van je studie, neem dan contact op met het IHM Student Centre: +31 6 23148056, (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 - 16.00 uur) of hostprogramme@stenden.com.