leeuwarden, panorama

Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je starten met een opleiding aan Hotel Management School NHL Stenden? Meld je dan aan voor de studie via Studielink.

Als je je hebt aangemeld voor de Associate degree (voltijd) of Bachelor opleiding (voltijd) in Leeuwarden, dan ontvang je een uitnodiging op je persoonlijke emailadres voor onze selectie procedure. Deze selectieprocedure is verplicht.

Wil je in september 2021 met de Associate degree of Bachelor opleiding starten, dan kun je binnen 5 werkdagen naar aanmelding voor de opleiding een uitnodiging voor de selectieprocedure verwachten. Hou hiervoor je mail in de gaten. De selectiedagen voor de intake van september 2021 zijn, waarbij geldt vol = vol:
- 4 februari 2021 (gesloten voor registratie)
- 4 maart 2021 (gesloten voor registratie)
- 18 maart 2021 (gesloten voor registratie)
- 1 april 2021 (gesloten voor registratie)
- 22 april 2021 (gesloten voor registratie)
- 11 mei 2021 (gesloten voor registratie)
- 3 juni 2021 (gesloten voor registratie)
- 17 juni 2021 (niet voor studenten met MOH vooropleiding, gesloten voor registratie)
- 24 juni 2021 (alleen voor studenten met MOH vooropleiding, gesloten voor registratie (vol))
- 18 augustus 2021 (gesloten voor registratie)

Als je je na 1 juli 2021 aanmeldt via Studielink voor de Associate degree (voltijd) of Bachelor degree (voltijd) in Leeuwarden en je wilt nog starten per september 2021, dan vragen we je voor 16 augustus contact op te nemen met Carin Brug, via emailadres carin.brug@nhlstenden.com.

Starten in februari 2022

Na de zomervakantie organiseren we selectiedagen voor de instroom in februari 2022. Informatie daarover kun je vanaf 1 oktober op deze website vinden. Meld je alvast wel aan via Studielink. Vanaf 1 oktober kun je een uitnodiging voor onze selectieprocedure verwachten. Houd daarvoor je mail in de gaten. 

Inhoud selectiedag

Wat kun je verwachten?

Fase 1: De selectieprocedure bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het aanmelden voor een selectiedag. We maken aan de hand van jouw antwoorden op een aantal vragen en een persoonlijke vlog een voorselectie. Je krijgt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk een week voor de selectiedag, middels een email te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd. In fase 1 letten we op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je je presenteert in de vlog (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.

Fase 2: De tweede fase is de daadwerkelijke selectiedag. Op de selectiedag maak je in de ochtend de computertest (deel 1). Op een andere dag, hiervoor ontvang je een persoonlijke uitnodiging, zal het motivatie gesprek gevoerd worden deel 2).

De computertest bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een intelligentie test, je basiskennis van economie, je motivatie en hoe ontwikkeld je bent op het gebied van een 10-tal competenties. Het gesprek zal gaan over je motivatie om te starten aan Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden, hoe je je op deze keuze hebt voorbereid, waarom je denkt dat je geschikt bent voor de hospitality branche, enz. We raden je dan ook sterk aan om voor deelname aan de selectieprocedure een online webinar (meer informatie kun je ook vinden op deze website) bij te wonen. Tip: verdiep je in Design Based Education, daar kun je vragen over verwachten. Meer informatie over DBE krijg je tijdens het volgen van een online webinar en er staat een filmpje over DBE op stendenhms.tv.

 

Uitslag selectie

We streven er naar om binnen 15 werkdagen na de selectiedag de uitslag te mailen. Maar het kan dus soms wat langer duren. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

Associate degree studenten

Heb jij je aangemeld voor het tweejarige associate degree programma? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, je wel antwoord geeft op de vragen en een vlog aanlevert, maar dat je sowieso een intake hebt. Wij verwachten dan ook dat je die dag online aanwezig bent. Het programma van de online selectiedag ontvang je op de mail. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek (ca 30 min.) met docent;

Aan het eind van het intake gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het associate degree programma.  

MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, je wel antwoord geeft op de vragen en een vlog aanlevert, maar dat je sowieso een intake hebt. Het programma van de online selectiedag ontvang je op de mail. Wij verwachten dan ook dat je die dag online aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek met docent;

Heb je nog geen diploma van je MOH opleiding, dan moet je een aanbevelingsbrief van jouw school mailen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider. Daarna mag je de aanbevelingsbrief mailen naar rita.dijk@nhlstenden.com.

Aan het einde van het intake gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. 

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Deze informatie zal worden gepubliceerd op www.nhlstenden.com/stendenhms. Check deze website dus regelmatig.

Meer weten?

Heb je vragen over je aanmelding, selectie of start van je studie, neem dan contact op met het IHM Student Centre: +31 6 23148056 of hostprogramme@stenden.com.