Selectiedagen in Leeuwarden

Let op: i.v.m. het coronavirus en het stilleggen van de onderwijsactiviteiten worden de selectiedagen online aangeboden. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met hostprogramme@nhlstenden.com

Aanmelders kunnen nog starten bij onze deeltijd/duale opleidingen. Bij vragen kunnen aanmelders terecht bij het Stenden HMS Student Center hostprogramme@stenden.com (0582441618, 10:00 tot 16:00 uur).

 • Nederlandse studenten die zich hebben aangemeld voor de Associate degree fulltime, Bachelor degree fulltime of het Fast Track programma in Leeuwarden, kunnen zich tot 11 juni 2020 opgeven voor de selectiedag van 25 juni en tot 18 juni opgeven voor de selectiedag van 2 juli (let op: vol=vol). Voor de kandidaten die zich tussen 18 juni en 10 augustus aanmelden voor een van deze programma’s, wordt er in de week van 17 augustus een online selectiedag georganiseerd. De exacte datum voor de laatste selectiedag zal t.z.t. worden gecommuniceerd.

Na je aanmelding op Studielink kun je je aanmelden voor een selectiedag in Leeuwarden. Binnen een paar dagen na je aanmelding op Studielink ontvang je:

 • Per e-mail de bevestiging van je aanmelding(en).
 • Inloggegevens voor de website van de Hogere Hotelschool: start.stendenhms.com. Via deze site moet je jezelf aanmelden voor een selectiedag. Je kunt je tot maximaal 14 dagen voorafgaand aan de selectiedag inschrijven. Mocht je de inloggegevens niet binnen 5 dagen na je inschrijving ontvangen, neem dan contact op via (058) 244 16 18 of hostprogramme@nhlstenden.com.
  Let op: vol = vol.

Let op:
Er zal voorselectie plaatsvinden aan de hand van je registratie voor de selectiedag op Stenden Compass. Je krijgt zo spoedig mogelijk, in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd.

(Dit geldt niet voor de MOH instroom)

Inhoud Selectiedagen

Fase 1: De selectieprocedure bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het aanmelden voor een selectiedag. We maken aan de hand van jouw antwoorden op de vragen en je cv een voorselectie. Houd er rekening mee dat we verwachten dat je de antwoorden in het Engels geeft. Je cv mag wel in het Nederlands. Je krijgt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd.
In fase 1 letten we op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je antwoorden geeft (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.

Fase 2: De tweede fase is de daadwerkelijke selectiedag. Hier kijken we middels een computertest (deel 1) en persoonlijke gesprekken (deel 2) of je kunt starten met onze opleiding.

Wat kun je verwachten? 

 • computertest over algemene kennis en inzicht; 
 • gesprek met docent;
 • gesprek met student;
 • gesprek met professionals uit de praktijk.

Binnen 15 werkdagen na de selectiedag krijg je de uitslag of je bent toegelaten tot de Hogere Hotelschool. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

Associate degree studenten

Heb jij je aangemeld voor het tweejarige associate degree programma? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, wij ook verwachten dat je die dag aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

 • computertest over algemene kennis en inzicht;
 • intakegesprek (ca 30 min.) met docent;

Aan het eind van het gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het associate degree programma.  

MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, wij ook verwachten dat je die dag aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma:  

 • computertest over algemene kennis en inzicht;
 • intakegesprek met docent;
 • Ook moet je een aanbevelingsbrief van jouw school meenemen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider.

Tijdens het gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Selectiedata

Deelname aan een van onze selectiedagen is verplicht. Nadat een bepaalde selectiedag vol is, kun je je hiervoor niet meer aanmelden.  Je ontvangt na aanmelding altijd een bevestiging (check ook je spam folder). Krijg je geen bevestiging neem dan contact op met ons Student Service Centre via hostprogramme@stenden.com of 058 244 16 18

Inschrijven via start.stendenhms.com

Start opleiding Leeuwarden
September 
2020

Inschrijven studielink kan vanaf 1 oktober. 

16 april (online)
23 april (online)
14 mei (online)
28 mei (online)
11 juni (online)
25 juni (online)
2 juli (online)

Eerst aanmelden voor de studie op www.studielink.nl. Daarna aanmelden voor de selectiedag via inloggen op http://start.stendenhms.com.

Niet alle data kunnen worden geselecteerd op start.stendenhms.com. Wanneer er selectiedagen vol zijn, worden nieuwe data beschikbaar gesteld.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. 

Meer weten?

Heb je vragen over je inschrijving of selectie neem dan contact op met het IHM Student Centre: 058 244 16 18 (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 - 16.00 uur) of hostprogramme@stenden.com.

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Het staat allemaal op start.stendenhms.com.