studenten-emmen-groep-studeren

Inschrijven: hoe doe je dat?

Met een inschrijving zet je de eerste stap richting jouw studie bij NHL Stenden Hogeschool. Heb jij jouw studie gevonden? Regel dan direct je inschrijving via Studielink. We vertellen je hieronder meer over de stappen die je hiervoor doorloopt.

Voordat je je inschrijft

Check voor je je inschrijft of je voldoet aan alle toelatingseisen. Heb je het benodigde diploma en profiel wanneer je met de opleiding begint? Moet je misschien nog een toelatingsexamen doen? Controleer het voor de zekerheid. Heb je een DigiD? Vraag hem anders direct aan!

Inschrijven per september

Het was tot en met 30 september 2020 mogelijk om via Studielink een verzoek tot inschrijving te doen voor het instroommoment 1 september 2020.

Inschrijven per februari of op andere instroommomenten

Bij veel opleidingen van NHL Stenden is het mogelijk om in februari of op een ander moment in te stromen. Deze instroommomenten vind je op de opleidingspagina’s. Weet je wanneer je wilt starten?

Dan dien je via Studielink een verzoek tot inschrijving in bij NHL Stenden. Hierbij geef je het startmoment van de opleiding aan.

Meld je direct aan via Studielink

 

Na-inschrijving

Naast de instroom op de vastgestelde instroommomenten, zijn er twee situaties waarbij instroom buiten de reguliere data mogelijk wordt toegestaan. Dit noemen we ook wel een na-inschrijving. Meer informatie over de mogelijkheden en het inschrijfproces van een na-inschrijving.

Inschrijven via Studielink

Je schrijft je in op Studielink, de inschrijfportal van het ministerie van Onderwijs. Je volgt hiervoor de onderstaande stappen.

 • Ga naar www.studielink.nl en kies voor “Inloggen met DigiD”.
 • Log in met je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Vul in het volgende scherm jouw persoonsgegevens in.
 • Activeer je account volgens de instructies van Studielink.
 • Kies jouw studie, de startdatum en inschrijfvorm. Geef ook aan of je als eerstejaars of als hogerejaars student start. Starten als hogerejaars student kan alleen met toestemming van de instelling.
 • Controleer je gegevens en bevestig je aanvraag.
 • Je komt nu op je eigen dashboard terecht. Dit is je overzichtspagina. Je kunt hier onder ‘Opleidingen’ het verzoek terugvinden.
 • In Mijn To Do lijst vind je de mogelijkheid voor het invullen van je betaalgegevens. Klik daarop en volg de stappen. Je kunt dit ook later doen, als het maar voor de start van je studie is.

Meer weten over het inschrijven via Studielink? Bekijk het stappenplan op de site van Studielink of bekijk de instructievideo.

Bekijk de video

Studielink is vernieuwd

Na je inschrijving

Binnen een paar dagen ontvang je van NHL Stenden een bericht over:

 • de opleiding of opleidingen van NHL Stenden waarvoor je je hebt ingeschreven;
 • het intakegesprek of de selectieprocedure;
 • wat je verder nog moet aanleveren.

De Studiekeuzecheck

Na het indienen van je verzoek tot inschrijving krijg je een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Hiermee kun je zien hoe goed jij je hebt georiënteerd en of de opleiding bij je lijkt te passen. Hoe beter de opleiding bij je past, hoe groter de kans dat je succesvol de studie doorloopt. De Studiekeuzecheck kan per opleiding verschillen en bestaat in ieder geval uit een online matchingtest. Deelname aan de Studiekeuzecheck is verplicht. Als je zonder geldige reden niet meedoet, kan je niet definitief worden ingeschreven. De Studiekeuzecheck levert je een individueel advies op, positief of negatief. Bij een negatief advies nemen we contact met je op om de aandachtspunten te bespreken. Een negatief advies is niet bindend. Op basis van de feedback die je krijgt, beslis je zelf of je start met de opleiding.

Toelatingsprocedure

Het kan zijn dat je een toelatingsprocedure moet doorlopen, bijvoorbeeld een selectiedag, toelatingsexamen of studiekeuzegesprek. Check dit bij je opleiding.

Uitschrijven

Ben je klaar met je studie of stop je vroegtijdig met je opleiding? Dan dien je via Studielink een verzoek tot uitschrijving in. Meer informatie over het uitschrijven voor een opleiding.

Vragen?

Neem dan contact op met Student Info via:

Telefoon

058-2441155

Whatsapp

06 13579931