leeuwarden, panorama

Studentenverenigingen

Kom je studeren aan onze Hogere Hotelschool? Dan kun je lid worden van onze studentenverenigingen en -organisaties. Of je nu graag een drankje drinkt met medestudenten, nieuwe wijnen wilt ontdekken of samen lekker wilt kokkerellen; onze studentenverenigingen zijn een verrijking van je studententijd!

Hieronder vind je alle studentenverenigingen en –organisaties waar Hotel Management School aan verbonden is.

Student Union

De Hotel Management School Student Union (SSU) is een samenwerking tussen de student- en studieorganisaties die verbonden zijn aan Hotel Management School. Op dit moment bestaat de SSU uit vijf organisaties: Culinary Cuore, Wijnvereniging Dionysus, Io Vivat Nostrorum Sanitas, Navigators Studentenvereniging Leeuwarden en Stuco IHM – en er komt nog meer bij!

Het doel van de SSU is om jou te laten zien dat er meer is dan alleen studeren. Bij het deelnemen aan een of meerdere verenigingen zal je niet alleen goede vrienden maken maar ook veel nieuwe dingen leren, je netwerk uitbreiden en ’studiepunten (EC) verzamelen. Dit alles terwijl je een leuke tijd hebt! Elke organisatie en vereniging heeft een andere focus en biedt activiteiten, evenementen, uitjes, feesten en nog veel meer. Ontdek dus snel welke organisatie het beste bij jou past. Heb je meer informatie nodig? Kijk gerust op de Facebookpagina van Hotel Management Student Union of stuur een e-mail naar ssu@stenden.com.

Stuco IHM

De Stuco IHM is de officiële vertegenwoordigende partij van de studenten van de academie Hotel Management School. Het team van Stuco IHM bestaat uit vijftien leden die zowel verschillende culturele, als Hotel Management School achtergronden hebben.  Het Stuco IHM fungeert als een brug tussen studenten en de academie van Hotel Management School. Als lid van Stuco IHM hoor en verwoord jij de ideeën en problemen van beide partijen. De vereniging heeft altijd het beste voor met zowel jou als het personeel. Stuco IHM lost conflicten en dillema’s op, streeft naar verbetering van het studieprogramma en de communicatie, en houdt zich bezig met het creëren van een levendige en motiverende sfeer door middel van verschillende activiteiten en evenementen!

Lidmaatschap bij Stuco IHM staat erg goed op je CV. Het laat zien dat je werk kan leveren waar anderen profijt van hebben en dat je streeft naar positieve veranderingen in de omgeving. Daarnaast neemt door je deelname bij Stuco IHM de waarde van jouw diploma toe. Je werkt namelijk mee aan veranderingen en verbeteringen in de school, door jou betekent de naam Stenden IHM nog meer! Natuurlijk is het niet alleen serieus werk, de Stuco IHM organiseert ook geweldige evenementen waar jij deel aan kan nemen.

Naast de bovengenoemde voordelen, verdien je voor je inzet en goede werk ook nog 2 studiepunten(EC)!

Zorg ervoor dat jouw tijd bij NHL Stenden nog beter wordt. Jouw feedback, mening en hulp zijn nodig voor het verbeteren van de Hotel Management School voor iedereen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar sturaihm@stenden.com.

Your voice. Your support. Your Stuco IHM

Wijnvereniging Dionysus

Als lid van de Wijnvereniging Dionysus kom je terecht in een diverse groep mensen, met allemaal een gelijke interesse: wijn! Vereniging Dionysus is een studenten vereniging die nét iets anders is dan de meeste traditionele verenigingen. Dionysus is opgericht om mensen met een interesse voor wijn samen te brengen. Wijn staat centraal, maar daarnaast ben je bezig met sociale ontwikkeling. Wekelijks komen de leden bij elkaar bij Sems. Dit biedt men de gelegenheid voor een drankje en een praatje met mede leden en vrienden. Ook worden er regelmatig nog andere evenementen georganiseerd, zoals de ‘start van de module’-feesten in Shooters, die elke keer weer een groot succes zijn.

Door de gevarieerde en uitgebreide database van wijn professionals, biedt Wijnvereniging Dionysus jou de mogelijkheid om grote wijnproeverijen van hoge kwaliteit bij te wonen gedurende het studie jaar. Een hoogtepunt is het jaarlijkse wijn tripje naar Frankrijk. Tijdens deze week wordt een bepaalde wijnstreek ontdekt, en worden er verschillende wijngaarden bezocht. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door een van de comités. Deze comités bieden jou de kans voor persoonlijke ontwikkeling en een extra EC!

Bij Wijnvereniging Dionysus zijn zowel Nederlandse als internationale leden van harte welkom! Zij geloven in een vereniging zonder verplichtingen en regels. Interesse? Je bent welkom om ze op donderdagavond een bezoekje te brengen bij Sems.

Io Vivat Nostrorum Sanitas

Io Vivat Nostrorum Sanitas is een vereniging waar je een netwerk opbouwt, vriendschappen ontstaan en je organisatorische en creatieve competenties ontwikkeld en nog veel meer. de studenten vereniging is opgericht op 28 september 1987. De wortels van deze vereniging, liggen in de Hospitality Management. Maar tegenwoordig, sinds een paar jaar, hebben zij hun horizon uitgebreid en een netwerk geopend voor studenten van verschillende studies door heel Leeuwarden.

Als aankomend student vraag jij jezelf vast af wat Io Vivat kan doen voor jou tijdens je studententijd in Leeuwarden. Om mee te beginnen is Io Vivat een goede plek om een uniek netwerk op te bouwen tijdens de mooiste jaren van je leven. Op dit moment heeft de vereniging 200 actieve leden, die altijd voor elkaar klaar staan en niet kunnen wachten op jou welkom te heten.

Naast de gezelligheid die Io Vivat biedt, heeft de vereniging ook voordelen voor je persoonlijke ontwikkeling en educatie. Als lid van Io Vivat kan je namelijk deelnemen aan een zogenaamd ‘’comité’’. Deze comités komen met organisatorische verantwoordelijkheden en helpen jou om verschillende competenties onder de knie te krijgen. Io Vivat helpt onder andere NHL Stenden Hogeschool met het organiseren van de Studie Startweek voor de studenten van de Hotel Management opleiding. Daarnaast organiseert de vereniging onder andere sportevenementen, een zeiltripje, een ski-uitje en het festival Into the Wild mag ook zeker niet vergeten worden!

Io Vivat biedt graag een basis voor jouw toekomst en hopen je het komende schooljaar welkom te heten.

Benieuwd naar de huidige activiteiten? Neem een kijkje op hun Facebookpagina of volg ze op Instagram.

Cuore

‘Cuore’ is de enige echte kookvereniging van NHL Stenden! De vereniging is opgericht vanuit een gemeenschappelijke interesse: de passie voor koken en eten. ‘Cuore’ is Italiaans en heeft twee betekenissen: als eerste betekend het ‘hart’. De vereniging gelooft dat je niet alleen kookt met je kennis en skills, maar ook met je hart. Daarnaast staat ‘Cuore’ ook voor ‘kern’. Koken is onderdeel van de kern van hospitality en daar wil de vereniging nog extra nadruk op leggen. Cuore is een groep van nationale en internationale studenten van de Stenden Hotel Management School. Ze komen bijna elke woensdag bij elkaar om te koken, te eten en een gezellige tijd met zijn allen te hebben. Daarnaast verbetert jouw tijd bij Cuore je kookskills en productkennis. Geïnteresseerd? Zoek Cuore op tijdens een van de open kooksessies. Deze worden elke module georganiseerd. Of neem een kijkje op de Facebook pagina of Instagram. Voor vragen is Cuore te bereiken via de mail op CUOREstudent@stenden.com.

Hospitality Network for Students

Hospitality Network for Students (HNS) is dé studie vereniging voor nationale en internationale Hospitality Management studenten. Het doel van de HNS is om de Hospitality studenten te verbinden. Zowel sociaal als educatief in de echte gastvrijheidsindustrie. Dit willen zij doen door middel van het organiseren van motiverende gast colleges, inspirerende masterclasses en uitjes naar vernieuwende organisaties binnen de bedrijfstak. Denk hierbij aan bedrijven zoals Heineken en HMS-HOST. De vereniging heeft het allerbeste met jou voor en wil niks anders geven dan wat jij verdient. Daarnaast verbindt HNS jou en je mede leden op sociaal niveau door naast de bovengenoemde evenementen ook feesten, borrels en andere activiteiten te organiseren.

Kort gezegd: Hospitality Network for Students laat studenten op een leuke en enthousiaste manier kennismaken met de industrie en met elkaar.

Voor contact met HNS:
hns@stenden.com
Facebook: Hospitality Network for Students
Instagram: hnsassociation

Navigators Studentenvereiniging Leeuwarden

Navigators Leeuwarden (NS Leeuwarden) is een Christelijke Studenten vereniging met ongeveer 60 leden. Geloof, gezelligheid en gastvrijheid karakteriseren deze vereniging. Geloof je hier niet in? Kom dan langs om het zelf te ervaren. Tijdens jouw tijd bij studentenvereniging Navigators haal je alles uit je studentenleven! Elke week zijn er twee bijeenkomsten op dinsdag- en woensdagavond. Om de week op dinsdag komen leden in kleine groepen bij elkaar voor kringgesprekken waarin de Bijbel wordt besproken, de andere dinsdag is een avond vol verschillende activiteiten. Op donderdagavond komt de hele vereniging bij elkaar op de sociëteit. Sociëteit Vox bevindt zich op Nieuwesteeg 1 in Leeuwarden.

NS Leeuwarden is onderdeel van het Navigators netwerk in heel Nederland. Door het hele land zijn er negentien steden waar Navigators gevestigd is. Het hele jaar door organiseert Navigators evenementen en feesten overal in Nederland. Naast hun nationale Navigators netwerk, hebben zij ook goed contact met de andere studenten verenigingen in Leeuwarden.

Bekijk voor meer informatie de website of stuur een e-mail naar abactis@nsleeuwarden.nl.

Hestia Student lounge

Hestia Student lounge is dé plek waar studie, vriendschap en netwerk samen komen. Naast het gebouw van NHL Stenden, vind je de Hestia Student Lounge. Deze faciliteit van de hogeschool biedt studenten de kans om te studeren, relaxen, socializen en samen te komen met studiegenoten en vrienden. Deze lounge is open op maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 06:00 uur.

De lounge is ‘een huis weg van thuis’. Jij bent hier welkom om ideeën rondom evenementen, zoals een internationaal diner, uit te voeren en hiervoor sociale studiepunten te ontvangen.
Daarnaast kun je bij Hestia de faciliteiten reserveren voor CBL/PBL (Problem based en case based learining) sessies met docenten en medestudenten. Er mag dan gratis gebruik gemaakt worden van het internet, koffie en thee. Ook krijg je de kans om in deze lounge te werken aan interculturele inzichten en nieuwe talen te leren, zoals Frans, Spaans, Arabisch en nog veel meer!

Om de plek op orde, levendig en actief te houden, geeft Hotel Management School vier ‘hosts’ de leiding. Elke host heeft zijn eigen functie omtrent Hestia’s financiën, promotie, activiteiten, onderhoud en evenementen.

Voor meer informatie kan je langs de Hestia Student lounge gaan of een kijkje nemen op de Facebookpagina. Heb je vragen mail dan naar: info@hestiastudentlounge.nl.