Voorwaardelijke toelating tot de Pabo

Zie hieronder belangrijke informatie over de huidige stand van zaken voor wat betreft de toelatingstoetsen Pabo. Houd voor verdere informatie de site www.goedvoorbereidnaardepabo.nl in de gaten.

Zoals je weet dien je, wanneer je niet aan de toelatingseisen van de pabo voldoet (dit geldt voor mbo-studenten en havo-leerlingen die in één of meerdere vakken* geen schoolexamen hebben gedaan), toelatingstoetsen te doen.

Vanwege de coronacrisis is landelijk bepaald dat het mogelijk is om de toelatingstoetsen tot 1 januari 2022 te maken. Toch adviseren we je dringend om de toetsen te maken vóór 1 september 2021. Zo weet je voor de start van de studie zeker of jij de toelatingstoetsen hebt gehaald en hoef je hier tijdens je studie geen tijd meer in te investeren.

Mocht het qua planning niet lukken om voor 1 september 2021 de benodigde toetsen te halen, dan kun je voorwaardelijk worden toegelaten tot de Pabo. Je doet een verzoek tot inschrijving via Studielink en ontvangt van ons verdere informatie over de te nemen acties.

Als je voorwaardelijk bent ingeschreven heb je de verplichting om voor 1 januari 2022 alsnog aan te tonen dat je aan de gestelde vooropleidingseisen voldoet. Je kunt dan gebruik maken van de verschillende toetsmomenten die hiervoor tot eind 2021 open staan ( www.goedvoorbereidnaardepabo.nl ).

Ook hierbij geldt dat je voor elk van de toetsen één herkansingsmogelijkheid hebt. Op het moment dat je per 1 januari 2022 niet aan de gestelde vooropleidingseisen voldoet, dien je de opleiding alsnog te verlaten.

*Het betreft de volgende vakken: aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde of biologie.