Studiekiezers enthousiast over NHL Stenden

Bijna 5700 bezoekers eerste Open Dag nieuwe hogeschool

Bijna 5700 bezoekers kwamen zaterdag 18 november sfeer proeven op NHL Stenden tijdens de eerste Open Dag. De kennismaking met de nieuwe hogeschool leverde enthousiaste reacties op. ‘Studiekiezers zijn echt benieuwd hoe ons onderwijs er straks uitziet’, concludeert studiekeuzeadviseur Jetske Nieuwenhuis.

Op de locaties Leeuwarden, Emmen, Meppel, Groningen, Assen en Amsterdam maakten studiekiezers tijdens de Open Dag kennis met de opleidingen van NHL Stenden. Kennismaken ging in dit geval verder dan vragen stellen tijdens een voorlichting. Met studiekeuzeworkshops, informele gesprekken met studenten en docenten en een uitgebreide informatiemarkt gaf de nieuwe hogeschool bezoekers alvast een voorproefje van wat hen te wachten staat. Ook de deeltijdstudies mochten op veel belangstelling rekenen.

Nieuw onderwijsconcept Design Based Education (DBE)

Het onderwijsconcept Design Based Education van de nieuwe hogeschool staat in het teken van werken aan real-life vraagstukken uit de praktijk en het zoeken naar innovatieve oplossingen in multidisciplinaire teams. Projectleider Corrie Sinia was aanwezig op de hoofdlocatie Leeuwarden: ‘Met ons onderwijsconcept DBE willen we samen met het werkveld zoeken naar oplossingen voor actuele praktijkproblemen. Ook willen we studenten meer ruimte bieden voor een persoonlijke leerroute.’

Vanaf september 2018 start een groot aantal studies met dit innovatieve onderwijsconcept. Sinia: ‘We hebben gemerkt dat aankomend studenten enthousiast zijn over ons nieuwe onderwijsconcept en de mogelijkheden die dat hen biedt.’

Persoonlijke ontdekkingsreis

Ook de afwisselende, informele wijze van voorlichten tijdens de Open Dag viel goed in de smaak. ‘De tijd waarin we alleen maar informeren en folders uitdelen is voorbij’, weet Nieuwenhuis. ‘Studiekiezers stellen gerichte vragen, durven kritisch te zijn en vergelijken soortgelijke studies op verschillende hogescholen. Voor velen is de Open Dag slechts het begin. Ieder jaar merken we dat er meer interesse is voor Proefstuderen of een dagje meelopen. Door een studie zelf te ervaren, maken studiekiezers steeds bewustere beslissingen.’ Ook in Emmen konden bezoekers ervaren wat een studie inhoudt en brengt. “Nu weet ik wat ik wil”, was daar een veelgehoorde kreet.

Naast de Open Dag organiseert NHL Stenden dit studiejaar diverse aanvullende voorlichtingsevenementen. Zo vindt het Proefstuderen plaats op 7 december en kunnen studiekiezers het gehele schooljaar een Dagje Meelopen inplannen.