bingokaart-header

Teams Bingo

Gelukkig zijn sinds kort de scholen gedeeltelijk weer open, maar de online lessen blijven voorlopig nog wel. Je hebt het afgelopen jaar vast veel ervaring opgedaan met online lessen. Wij snappen dat het ook wel eens moeilijk is om altijd gemotiveerd te zijn tijdens deze lessen. Om de online lessen leuker te maken, hebben wij een bingokaart gemaakt die je hiervoor kan gebruiken. Op deze bingokaart staan 12 verschillende types die je tijdens een online les tegen kan komen.

Download hier de bingokaart!

372.15 KB (.PDF)

Download de bingokaart en tel hoeveel types jij per les tegenkomt. Het is natuurlijk ook leuk om dit samen met klasgenoten of vrienden te doen, dus deel de bingokaart met klasgenoten of vrienden en kom erachter wie als eerste de bingokaart vol heeft! Hieronder leggen wij de types nog verder uit, om een nog duidelijker beeld te krijgen wie deze types zijn en wat ze wel of (juist) niet doen.

De types:

De ‘ontbijter’: Sorry hoor, ik kan even niet antwoorden. Ik ben nog een broodje aan het eten… Smakelijk!

De ‘muter’: Ja, we zien ze bijna elke les wel. Iemand die al een minuut bezig is met het  uitleggen van de opdracht, maar de microfoon vergeten is aan te zetten.

De ‘haperaar’: Oh ja, daar hebben we hem/haar weer op het zolderkamertje. De verbinding is zo dramatisch dat op het moment dat hij of zij de camera/microfoon aandoet, al wegvalt… ‘zucht’.

De ‘slaper’: ‘Uhg’ altijd weer de lessen die om 11 uur beginnen, veeeel te vroeg voor mij. We kennen ze allemaal wel, die types die vanuit hun bed de lessen ‘’volgen’’.

Het ‘altijd te late’ type: Na een kwartier *pling*, … neemt nu deel aan deze sessie. ‘Sorry, ik heb mij verslapen/was de les vergeten/moest mijn hond nog uitlaten’, oftewel: gewoon te laat. Ach ja, kan gebeuren nu je toch alleen maar thuiszit ;)

Het ‘ik wil het woord’ type: Meestal is dit de docent die eindeloos aan het woord is. Vooral met online lessen is dit vermoeiend. Vooral ’s ochtends heb je dan zin om verder te slapen.

Het ‘wscdt56hjok9j’ type: Oh oeps… de kat loopt over het toetsenbord.

Het ‘ik was even naar de wc, dus ik kon niet antwoorden’ type: Ja tuurlijk, geloof je het zelf? Er is altijd wel iemand die niet kan antwoorden omdat diegene heel ‘toevallig’ naar de wc was.

De ‘echoër’: Oh ja, dan hebben we ook nog diegene die altijd een dikke echo heeft op het moment dat de microfoon aangaat. Het vervelende geluid is zichtbaar bij iedereen die een camera aanheeft.

Het ‘afgeleide’ type: Tsja, hier hebben we misschien allemaal wel eens last van. Tijdens zo’n online les is het toch wel erg verleidelijk om een iets anders te doen. Zoals de telefoon erbij pakken, een tijdschrift lezen of toch maar eens die rommel op je kamer opruimen.

De ‘digibeet’: Eigenlijk is dit maar één iemand in de les. Je raadt het al … de docent.

Het ‘netjes van boven’ type: oftewel Donald Duck. Jup ... aan de bovenkant netjes gekleed en van beneden een joggingsbroek (tenminste, dat hoop je …)