Studiefaciliteiten Thorbecke

De Thorbecke Academie bevindt zich op de campus van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In een modern gebouw, met veel licht en ruimte. Hier vind je alle faciliteiten die je voor je studie nodig hebt. Zoals werkplekken, snellaadpunten voor je telefoon en laptop en natuurlijk overal draadloos internet.

Studieplekken

Zoek je een rustig plekje om aan een verslag te werken? Dan kun je terecht bij een van de verschillende studielandschappen. Neem je eigen laptop mee of maak gebruik van een vaste PC. Je vindt er ook 'breakout rooms': kleine vergaderruimtes waar je bijvoorbeeld met je projectgroep kunt brainstormen. Uiteraard is overal wifi!

Studieadviescentrum

Twijfel je of je bij jouw studie wel op de goede plek zit? Of heb je andere vragen over opleidingen van NHL Stenden of studeren aan het hbo? Onze studieadviseurs van het Studieadviescentrum staan klaar om je te helpen. Ook als je nog niet bij ons studeert, kan je bij ze terecht voor hulp bij het kiezen van de opleiding die bij jou past.

International Office

Studeren of stage lopen in het buitenland, wie wil dat nou niet? Onze International Office adviseert je over wat er mogelijk is en hoe je je buitenlandse stage of uitwisseling regelt. Doordat NHL Stenden overeenkomsten heeft gesloten met partneruniversiteiten in allerlei landen zijn de mogelijkheden groot!

Studentinfo

Bij Studentinfo kun je terecht voor al je vragen over studiegerelateerde zaken. Denk aan roosterwijzigingen of hoe je een docent kunt bereiken. Kan Studieinfo geen antwoord geven op je vraag? Dan word je meteen doorverwezen naar de persoon of afdeling die je wel kan helpen.

ICT Support Centre

Zonder goed werkende computers en snelle wifi ben je nergens als student. Onze ICT-professionals zorgen ervoor dat de netwerken, verbindingen, computers en programma’s werken en up-to-date zijn. Natuurlijk kun je ook bij het ICT Support Centre terecht met vragen.

Document Centre

Je scriptie, werkstuk of stageverslag mooi laten drukken en inbinden? Dat kan bij het Document Centre. Zelfs als je het last-minute nog moet inleveren! Ook voor goedkope kleurenkopieën, drukwerk en kantoorartikelen kun je er terecht.

Mediatheek

Boeken, tijdschriften en dvd’s leen je gratis in de mediatheek. Het enige wat je nodig hebt, is je NHL Stenden-kaart. Ook kun je online bronnen raadplegen zoals e-books en databanken. Daarnaast kun je er samen of alleen studeren en hulp krijgen bij deskresearch, bronvermelding en het schrijven van je scriptie. Kortom: de mediatheek heeft het!

Learning Centre

Wil jij jezelf verdiepen, verbreden of je kennis bijspijkeren? NHL Stenden heeft een uniek Learning Centre waar je verschillende cursussen kunt volgen, zoals Spaans, zakelijke adviesvaardigheden, Photoshop, PHP, EHBO of een bijspijkercursus Engels of Nederlands. Voor het volgen van deze cursussen kun je vaak nog studiepunten krijgen ook!

Restaurant

Koffie scoren, een broodje eten, een gezonde snack of vette hap? Met het aanbod in het NHL Stenden Restaurant kom je de dag wel door! In ons café ben je welkom voor een snelle tosti of om gezellig met je studiegenoten een drankje te drinken. Als het lekker weer is, kun je buiten op het terras zitten.