Jet Velzeboer

Student Verpleegkunde

Wat als je eindstage bij het consultatiebureau stop wordt gezet vanwege het coronavirus? Verpleegkunde studente Jet Velzeboer laat zich niet uit het veld slaan en stroopt graag de mouwen binnen het project Verpleegkracht.

jet-velzeboer

”Wanneer het nodig is, gaan we samen met docenten en studenten van Verpleegkunde aan de slag in een van de corona centra van Friesland”

“Ik ben vierdejaars student Verpleegkunde en had enorm veel zin in mijn eindstage bij een consultatiebureau. Werken met jonge kinderen is echt mijn passie. Sterker nog: ik ben op dit moment zelf zwanger van de tweede. Een week voor de diploma-uitreiking op 3 augustus ben ik uitgerekend. Het stopzetten van mijn eindstage gooit mijn planning flink in de war. Om toch op tijd af te studeren, heb ik me meteen aangemeld voor het project Verpleegkracht. Wanneer het nodig is, gaan we samen met docenten en studenten van Verpleegkunde aan de slag in een van de corona centra van Friesland. Het doel is dat hier plek is voor patiënten die corona hebben, of hebben gehad en herstellende zijn. Ook is er ruimte voor ziekenhuispatiënten die bijvoorbeeld moeten revalideren na een operatie. Daarmee zorgen we dat er in het ziekenhuis meer ruimte komt en helpen we onze collega's door ze werk uit handen te nemen. Omdat ik zwanger ben, sta ik zelf niet aan het bed, maar richt ik me op de coördinatie van het project. Eerlijk is eerlijk: ik had me mijn eindstage heel anders voorgesteld, maar als dit allemaal doorgaat, dan wordt dit een avontuur dat ik de rest van mijn leven niet meer zal vergeten.”

Meer weten over het project Verpleegkracht? Lees het artikel Verpleegkracht: de kracht van doeners en aanpakkers