Wil jij weer energie krijgen van dat wat je doet? Ga dan iets doen wat je spannend vindt. Een volgende stap in je carrière zetten bijvoorbeeld. Of tegen je baas zeggen dat je iets anders wil. Ook al schreeuwt alles in je, nee ik blijf lekker in mijn comfortzone. Iets eng vinden en het toch doen. Dat is pas lef.

 

Afbeelding
W&S_Teije_Blauw
“Maak je droom waar, het is het dubbel en dwars waard.”
Teije Westerhof
deeltijdstudent Pabo

5 signalen dat het tijd is om actie te ondernemen

Woelend lig je in je bed. De wekker naast je tikt maar door. Rusteloos lig je te scrollen op je telefoon. Morgen begint de werkweek weer. En jij? Jij ziet er als een berg tegenop. Herkenbaar? Grote kans dat je toe bent aan iets nieuws. Dit zijn 5 signalen dat jij wel een uitdaging kunt gebruiken.

Lees meer

Alsnog naar het hbo? 5 dingen die je moet weten als mbo-professional 

Spookt het soms door je hoofd om tóch nog voor dat hbo-papiertje te gaan? Maar vraag je je af wat er mogelijk is en hoe het werkt? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het combineren van werken en studeren, financiering en studiemogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat er ook 2-jarige opleidingen zijn?

Lees meer

laat je carriere weer glanzen

5 tips om je carrière weer te laten glanzen

Met de lente in het vooruitzicht is dit hét moment om je huis onder handen te nemen. De gordijnen in het sop. De keukenkastjes uitmesten. En eindelijk eens de matrassen omdraaien. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf? Met de zonnige dagen op komst is dit namelijk een ideaal moment om jouw carrière eens op te poetsen. Vijf aandachtspunten om je loopbaan af te stoffen en je toekomst glans te geven.

je hart volgen
Volg je hart en de adviezen van de loopbaancoach

Heb lef tijdens de keuzes van je carrièrepad

Je hart volgen in je werk. Doen waar je écht blij van wordt. Het klinkt zo ontzettend simpel. Maar hoe doe je dat? Soms is het tijd voor iets nieuws, ben je op zoek naar iets beters. Docent Human Resource Management en loopbaancoach Elisabeth Wijbenga ziet deze worsteling vaak in de praktijk en geeft ons handige tips.

Annemarie
Bijblijven in je vakgebied hoeft niet moeilijk te zijn

Hoe blijf je bij in vakkennis?

Voel jij je wel eens onzeker over je werk? Omdat je jongere collega je omverblaast met nieuwe kennis en je niet weet of jouw kennis nog wel genoeg is voor je huidige werk? Bijblijven in je vakgebied hoeft niet moeilijk te zijn en kan op veel meer manieren dan je denkt. Lees zes tips om bij te blijven in je vakgebied.

Foto
5 tips om je hart te volgen

Ben jij nog een match met je baan?

Je eerste liefde. Je allertrouwste viervoeter. Of de partner van je leven met wie je al jaren samenwoont. Liefde; de vonken kunnen ervan afspatten. Maar…Het vuurtje kan ook uitdoven. Zeg ‘ns eerlijk: ben jij nog een match met je baan? Of is het hoog tijd om je hart te volgen? Wij geven je met alle liefde 5 tips.