Afbeelding
tije

Je hart volgen in 2023? Jij kan dit!

[Jouw naam]
Straatnaam + huisnummer
0000 XX
[plaatsnaam]


[Plaatsnaam], dd/mm/jjjj

Geachte baas,

Ik schrijf deze brief met tranende ogen. Niet omdat ik net een ui heb gesneden, maar omdat het me veel moeite kost om deze woorden op papier te zetten. Want lieve baas, ik ga. Ik vertrek. Nee niet voor het tv-programma, maar voor m’n geluk.

Ik kan me voorstellen dat jij nu ook de tranen in je ogen hebt staan. En dat je denkt: ‘Waarom nou [mijn naam]’? Daar gaat mijn sterspeler. De Bob de Bouwer die alles fikste. De gratis comedian. De eeuwige bron van inspiratie en motivatie. Waarom? Ik snap je verwarring. Ik geef je vijf redenen:

  1. Ik ben een ananas. Tenminste, volgens een van de online quizzen die ik onder werktijd heb gedaan. Ik weet trouwens ook welk Disneyfiguur ik ben en welk Italiaans gerecht het beste bij mijn sterrenbeeld past. Dit alles betekent dat ik een concentratie- en motivatieprobleem heb.
  2. Mijn energievoorraad is leeg terwijl energie tegenwoordig zo duur is. Dus daar zit ik dan, futloos op de bank met de chipskruimels op mijn trui en de handen in het haar. In het donker, want die dure energierekening. Tijd dus om het roer om te gooien.
  3. Ik kan het niet meer aan. Ik kan geen afspraken meer inschieten. Mijn hand doet zeer omdat ik overal een klap op moet geven. Ik krijg jeuk van de stip op de horizon en, Agile klinkt als telefoonmerk en escaleren doet me nog steeds denken aan een roltrap.
  4. Ik heb het licht gezien. Niet tijdens een reis naar verre oorden (daar kreeg ik de vakantiedagen niet voor), maar tijdens een webinar van NHL Stenden. Ik hoorde het verhaal over deeltijd student Teije die van de een op de andere dag de knoop doorhakte en ontslag nam. Hij ging deeltijd de opleiding tot docent volgen. Dat wil ik ook!
  5. Mijn leven is te voorspelbaar. Opstaan. Een kop koffie. Ontbijt vergeten. Dezelfde route naar kantoor. Honger. Vergaderingen tot vijf uur. Honger. Laptop dichtslaan. Eten. TV kijken. Naar bed. Als ik laatst niet per ongeluk mijn knie had opengehaald had ik gedacht dat ik een robot was. Ik heb behoefte aan iets nieuws, aan energie en een frisse start!

Dus baas, dit is het dan. Mijn ontslag is officieel. Mocht je na mijn vertrek denken ‘nu wil ik ook’ en inspiratie op willen doen, je kunt je nog aanmelden voor het NHL Stenden webinar van 10 januari.

Hoogachtend,

[Jouw naam]


P.s. We kunnen er nog samen uitkomen als ik deeltijd mag gaan werken en studeren ;-).

Download de brief en pas hem aan (word-document)