Bedrijfsrecht

Wil jij weten hoe je het beste kunt omgaan met juridische problemen in jouw organisatie? Met de cursus Bedrijfsrecht leer je juridische problemen herkennen, analyseren en natuurlijk voorkomen!

 • Je leert door te doen.
 • Je volgt een cursus op  post hbo-niveau..
 • Je volgt lessen in de avonden (6): ideaal in combinatie met je werk.
 • Na afloop ontvang je het certificaat Bedrijfsrecht, Leergang post hbo Bedrijfskunde

Wat staat je te wachten?

Recht is een dynamische factor en geen statische entiteit; het is gerelateerd aan een maatschappelijke context. Binnen organisaties moeten medewerkers en management steeds vaker over juridische kwesties beslissen. In de colleges Bedrijfsrecht krijg je uitleg over recht als dynamische factor en de hoofdlijnen van het Nederlands recht. Daarnaast verdiep je je op oriënterend niveau in onder andere aansprakelijkheidsrecht, overeenkomstenrecht en ondernemingsrecht.

De cursus wordt afgerond met een multiple-choice-toets.

Studiekenmerken

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

6 weken

Docenten

Deze module wordt verzorgd door twee docenten: Mr. Martijn Colenbrander en Mr. Relinde Vos.

Martijn Colenbrander

Martijn Colenbrander werkt sinds 2002 als arbeidsrechtjurist en sinds 2009 als advocaat. Hij heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarnaast - in het kader van de beroepsopleiding bedrijfsjuristen en de beroepsopleiding advocatuur (maar ook daarbuiten) een groot aantal cursussen gevolgd op diverse (rechts)gebieden. Hij geeft regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van arbeidsrecht. Tevens docent Recht in het HBO onderwijs.

Relinde Vos

Relinde Vos is docent recht aan de NHL sinds 2010. Heeft daarvoor zes jaar als advocaat gewerkt, waarvan vier jaar in de internationale advocatuur.
Relinde heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft daarnaast - in het kader van de beroepsopleiding advocatuur, maar ook daarbuiten - een groot aantal cursussen gevolgd op diverse (rechts)gebieden. Zij geeft regelmatig cursussen (zowel in het Nederlands als in het Engels) op het gebied van ondernemingsrecht en (internationaal) contractenrecht.

Praktische zaken

De cursus Bedrijfsrecht is onderdeel van de post-hbo-leergang Bedrijfskunde.

Lestijden

 • De cursus start in januari.
 • De lessen vinden plaats op donderdagavond tussen 18.15 en 21.45 uur. Er zijn in totaal zes bijeenkomsten.

Lesdata: 21 januari 2021, 28 januari, 11 februari, 18 februari, 11 maart, 25 maart, Toets: 15 april.

Cursuskosten

De cursus kost € 995,-. Houd daarnaast rekening met een bedrag van circa € 50,- voor boeken en ander studiemateriaal. De cursus is vrijgesteld van btw.

Belastingvoordeel

Je kunt misschien een deel van het lesgeld terugkrijgen via de inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie over deze regeling op www.belastingdienst.nl.

Locatie

Je volgt de cursus aan de NHL Stenden-locatie in Leeuwarden, Rengerslaan 10.

Opbouw studie

De cursus Bedrijfsrecht biedt voornamelijk praktische handvatten om de continu veranderende juridische context te benaderen. Als cursist ontwikkel je kennisbasis over recht en maak je je nieuwe juridische kennis eigen.

De volgende onderwerpen komen aan bod
 • overeenkomstenrecht: over bijzondere overeenkomsten, zoals koop, huur en lease;
 • aansprakelijkheidsrecht;
 • arbeidsrecht;
 • ondernemingsrecht: voornamelijk over rechtspersonen;
 • goederenrecht: onder meer over hypotheek- en pandrecht;
 • Faillissementsrecht.

Je krijgt les in de vorm van hoorcolleges, waarbij je tussentijds reflecteert op de stof. Ook juridische problemen die jij in de praktijk tegenkomt kun je hier voorleggen waardoor de studie een sterk interactief karakter krijgt. Tijdens de bijeenkomsten ga je hier samen met de docent en andere cursisten dieper op in.

Studeren bij NHL Stenden

Bij NHL Stenden kun je, naast een volledige opleiding, ook een cursus volgen. Zo kun je bijscholing eenvoudig combineren met werk, gezin of andere zaken die je tijd vragen.

Aanmelden

Je kunt je voor deze cursus aanmelden via een aanmeldformulier. Na verzending ontvang je per e-mail een bevestiging. Er is dan sprake van een overeenkomst tussen jou en NHL Stenden. Als je het aanmeldformulier verzendt, ga je een bestelling met een betalingsverplichting aan.

Aanmelden