Strategisch Management

Cursus

Wil jij je kennis en vaardigheden verdiepen op het gebied van strategisch management? Bij NHL Stenden volg je een cursus op hbo-niveau, die je eenvoudig combineert met je huidige baan.

 • Je ontwikkelt eigen denken en handelen bij strategische vraagstukken.
 • Je leert door te doen.
 • Je volgt een cursus op hbo-niveau.
 • Je ontwikkelt je in slechts zes weken.
 • Je volgt lessen in de avonden: ideaal in combinatie met een baan.

De cursus Strategisch Management is onlosmakelijk verbonden met leiderschap en verandering. De strategische kaders en concepten uit deze cursus zijn een hulpmiddel waarmee je jouw denken en handelen ontwikkelt. Strategie wordt pas relevant op het moment dat je strategische keuzes maakt.

De cursus wordt afgerond met een opdracht waarin je de theorie verwerkt in (jouw) praktijksituaties. Na afloop ontvang je een certificaat.

Studiekenmerken

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

6 weken

Na afloop van de cursus Strategisch Management kun je binnen een groep een ‘strategie-mapping-sessie’ uitvoeren.

Ook kun je vastgestelde kritische succesfactoren presenteren in een strategisch informatieplan en de strategie meetbaar maken aan de hand van prestatie-indicatoren. Daarnaast weet je hoe verschillende actoren een rol kunnen spelen in de strategieformulering en de implementatie van de strategie (strategic alignment).

Met het certificaat van deze cursus kun je vrijstelling krijgen voor de gelijknamige module Strategisch Management binnen de post-hbo-leergang Bedrijfskunde.

De cursus duurt 6 weken.

Elke week is er een les op donderdagavond en daarnaast eenmalig op een zaterdag. Houd rekening met een gemiddelde studiebelasting van 6,5 uur per week (inclusief lesavond).

Voor de cursus Strategisch Management moet je beschikken over een aantoonbaar hbo- of academisch werk- en denkniveau. Enige jaren relevante werkervaring is een pre. Voorafgaand aan de inschrijving heb je hierover een kort kennismakingsgesprek.

Praktische zaken

De cursus Strategisch Management is onderdeel van de post-hbo-leergang Bedrijfskunde.

Lestijden

 • De cursus start op 4 oktober 2018.
 • In totaal heb je 6 lesdagen.
 • De lessen vinden plaats op donderdagavond tussen 18.15 en 21.45 uur en een zaterdag.

Cursuskosten

De cursus kost € 995,-. Houd daarnaast rekening met een bedrag van circa € 50,- voor boeken en ander studiemateriaal. De cursus is vrijgesteld van btw.

Belastingvoordeel

Je kunt misschien een deel van het lesgeld terugkrijgen via de inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie over deze regeling op www.belastingdienst.nl.

Locatie

Je volgt de cursus aan de NHL Stenden-locatie in Leeuwarden, Rengerslaan 10.

 

Opbouw studie

De cursus Strategisch Management richt zich op concepten en toepassingen van strategie (strategic allignments) in organisaties. Je besteedt veel aandacht aan de theoretische benadering van verschillende strategie-experts. Ook ga je in op strategy mapping, de organisatiecockpit en het dashboard.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Strategiesafari van Minzberg
 • Strategy mapping
 • Van strategie naar indicatoren
 • Opstellen van een dashboard

De cursus kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak. Jouw praktijk (en die van andere deelnemers) staat centraal tijdens de lessen. Daardoor kun je de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Studeren bij NHL Stenden

Bij NHL Stenden kun je, naast een volledige opleiding, ook een cursus volgen. Zo kun je bijscholing eenvoudig combineren met werk, gezin of andere zaken die je tijd vragen.

Register