Tug Handling

Heb jij een opleiding gevolgd tot kapitein of bemanning op een sleepschip? En wil je hierin graag een verdiepingsslag maken? Dan is de cursus Tug Handling geschikt voor jou.

  • Je versterkt je positie op een sleepschip in slechts 2,5 lesdag.
  • Je volgt een sterk praktijkgerichte cursus.
  • Je oefent met rollenspellen in gesimuleerde situaties.
  • Je volgt de cursus in het Engels.
  • Je studeert aan een van de best uitgeruste nautische opleidingsinstituten in Nederland.

De cursus Tug Handling is een verdieping in de opleiding van sleepschipkapitein of -bemanning. Je ontwikkelt je op het gebied van scheepshandhaving, veiligheid en regelgeving. Het doel hiervan is het verhogen van de bekwaamheid en veiligheid aan boord van sleepschepen. Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Studiekenmerken

Start studie

  • Flexibel

Locatie

  • Terschelling

Taal

  • Engels

Studieduur

5 dagen

Na het volgen van deze cursus heb je verbeterde kennis van sleepoperaties. Je weet hoe je zo veilig mogelijke werkomstandigheden kunt creëren en ook hoe je moet reageren in noodgevallen.

De cursus duurt 5 dagen, van maandag tot en met vrijdag. Je volgt de cursus op Terschelling.

De cursus Tug Handling wordt aangeboden aan werkzame sleepschipkapiteinen en -officieren en ander personeel dat te maken kan krijgen met sleepoperaties aan boord of aan wal.

Praktische zaken

De cursus Tug Handling duurt 5 dagen en is op aanvraag. Het exacte rooster wordt afgestemd na aanmelding. De gangbare lestijden zijn van maandag 8.30 uur tot en met vrijdag 11.30 uur. In overleg kan de cursus ook worden aangepast aan jouw individuele situatie.

Cursuskosten

Tug Handling is een cursus op maat. Voor de prijs kun je een offerte aanvragen.

Belastingvoordeel

Je kunt misschien een deel van het lesgeld terugkrijgen via de inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie over deze regeling op www.belastingdienst.nl.

Locatie

Je volgt deze cursus aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Dit instituut bevindt zich aan de Dellewal 8 op West-Terschelling en is een van de best uitgeruste nautische en technische instituten in Nederland, onderdeel van NHL Stenden Hogeschool. Het MIWB heeft alle faciliteiten in huis om je studie zo professioneel mogelijk te doorlopen, zoals unieke simulatoren, een eigen opleidingsvaartuig en goed ingerichte practicumlokalen en werkplaatsen.

Opbouw studie

Het is onze overtuiging dat de bekwaamheid van de kapitein en bemanning van sleepschepen verder moet worden ontwikkeld om te voldoen aan de normen die gelden in de scheepsindustrie. De cursus Tug Handling biedt daarom verdieping met een combinatie van theorie en praktijk.

Studeren bij NHL Stenden

Bij NHL Stenden kun je, naast een volledige opleiding, ook een cursus volgen. Zo kun je bijscholing eenvoudig combineren met werk, gezin of andere zaken die je tijd vragen.

Register

For registration please fill out the course registration sheet. After registration we will provide you with further detailed information. Each course has a limited number of places available. If the course is fully booked, we will put you on a waiting list in case there is a cancellation.

Aanmelden