Hoe werkt flexibel studeren?

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie, jij staat namelijk aan het roer. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming. Wat je allemaal nodig hebt om je bestemming te halen, bepaal je samen met je studiecoach.

Toetsen van einddoelen

Bij flexibel onderwijs stel je je eigen leerroute vast. Een route die past bij jouw interesses, tempo en beschikbare tijd. Alle kennis en werkervaring die je hebt, gebruik je om een behaald leerdoel aan te tonen. Heb je een leerdoel bereikt? Dan wordt deze getoetst. Elke module bestaat uit maximaal 6 toetsen. Voor elke afgeronde module ontvang je een certificaat. Als je alle modules van de betreffende opleiding hebt gehaald, krijg je een diploma. Je kunt ook meerdere modules tegelijkertijd volgen, dan hoef je niet te wachten tot je een module afrondt. Zo blijf je op koers.

Leren zoals jij dat wilt

Leer jij graag thuis met de studieboeken op de bank, wil je direct je kennis in praktijk brengen op je werk of spreek je liever af met medestudenten op de hogeschool? Je bent vrij om te kiezen waar en op welke manier jij je kennis en vaardigheden ontwikkelt. Leer op verschillende manieren. Bijvoorbeeld online of op je werkplek en zorg zo voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Werk aan praktijkgerichte opdrachten en leer van docenten, coach, experts uit het werkveld en van studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Dat is pas winst.

Ondersteuning en begeleiding

Flexibel studeren vraagt om de nodige zelfdiscipline. Uiteraard staan onze docenten en studiecoaches voor je klaar met begeleiding en ondersteuning. Ook kun je bij je medestudenten terecht voor hulp. Samen zet je de eerste stap om jouw ambities waar te maken. Morgen begint vandaag.

Levenlanglerenkrediet

Vanaf 8 juni 2017 is het voor iedereen tot 55 jaar mogelijk een levenlanglerenkrediet aan te vragen. Met ingang van studiejaar 2017 – 2018 kan iedereen tot 55 jaar die geen recht meer heeft op studiefinanciering geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Je kunt met het levenlanglerenkrediet per jaar maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.

Zo ziet flexibel onderwijs eruit

  • Je bepaalt samen met je studiecoach jouw leerroute.
  • De opleiding is opgebouwd uit modules van 30 of 15 EC’s (studiepunten) waarvoor je certificaten krijgt. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je associate, bachelor of master degree.
  • Je volgt de opleiding in je eigen tempo.
  • Je studeert op verschillende manieren: face to face via online learning én op je eigen werkplek.
  • Je wordt begeleid door onze docenten en studiecoaches op jouw persoonlijke leerroute.
  • Je studeert aan een échte hogeschool met hoogwaardig onderwijs, waar jouw persoonlijke leerroute centraal staat en stoomt jezelf klaar voor de toekomst.

Hoe werkt flexibel studeren?