Dit zijn de 5 irritantste type leraren 

Die ene docent die altijd met een koffieadem over je heen hangt tijdens de uitleg van een lastige wiskundeformule of de veel te jolige gymnast: sommige leraren lijken meer op karakters uit een sitcom dan op echte docenten. En de irritantste? Dat zijn deze 5 types. 👇

1. De ‘ik-ben-ook-cool'-boomer

Deze leraar is een wandelend geschiedenisboek maar probeert nog steeds krampachtig bij te blijven met de jeugd. Ze strooien met termen als ‘lit’ en ‘savage’ maar klinken eigenlijk als je opa die over ‘TiekTok’ begint. Alle verhalen beginnen met ‘vroeger...’ (ja, dan weet je het al🫠) gevolgd door een uitleg waarom tv-kijken beter is dan Netflix. 

2. De eeuwige digibeet

Voor deze leraar zijn computers uiterst mysterieuze wezens. Van een HDMI-kabel hebben ze nog nooit gehoord en iedere presentatie start met ‘eh, kan iemand me even helpen?’ gevolgd door een paniekaanval en een halfuur zoeken naar de volumeknop. Hun wachtwoord is standaard ‘12345’ (‘anders kan ik het toch niet onthouden?!’) en iedere keer als je het klaslokaal binnenloopt vraag je het je weer af. Hoe heeft deze generatie in vredesnaam Google uitgevonden?

3. Het gevoelsmens

‘Laten we in een kring gaan zitten en met elkaar delen hoe we ons nu écht voelen’. Deze leraar is meer geinteresseerd in je gevoelens dan in je kennis en heeft het verdacht vaak over je ‘innerlijke kind’. Elke les voelt als een uurtje groepstherapie met je klasgenoten en dat terwijl je eigenlijk gewoon wiskunde hebt. Handig als je je dag niet hebt maar minder als je gewoon de lesstof in je hoofd wilt stampen en even geen zin hebt om je chakra’s te openen.

4. De ‘het-glas-is-halfvol'-sadist 

Deze leraar heeft een absolute hekel aan vrolijkheid, dat kan gewoon niet missen. De glimlach van deze docent is een mythe waarvan je alleen in de wandelgangen hebt gehoord. En die van jou? Die mag er ook niet zijn. Hun favoriete hobby is toetsen te streng nakijken. En de laatste minuut voor het einde van de les nog even een berg huiswerk meegeven natuurlijk. Maar hé, hun sarcasme is ongeëvenaard. Dat dan weer wel;)

5. De chaoot

Hun lessen zijn legendarisch chaotisch. Een ritje in een achtbaan is er niets bij. Deze docent begint de les over aardrijkskunde maar belandt halverwege in een vaag verhaal over de voor- en nadelen van een vakantie in Zuid Spanje. Tijdens hun uitleg raken ze standaard zes keer de draad kwijt (en jij trouwens ook) en hun bureau ziet eruit als de nasleep van een natuurramp. Als je het klaslokaal uitloopt ben je in de war. En ook een beetje vertederd want het is ook wel weer schattig, toch?

Ook voor de klas? 👉 Meld je aan voor de open dag!

Uiteraard hebben we dit artikel met een grote knipoog geschreven.😉 Gelukkig maar dat er zoveel verschillende leraren rondlopen! Dat maakt het onderwijs leuk en divers. Lijkt het jou nou zelf ook leuk om voor de klas te staan? Kom dan naar de Open Dag van NHL Stenden en ontdek of een lerarenopleiding iets voor jou is! Meld je hieronder aan. 

 

🕙 10:00 - 16:00 uur (verschilt per locatie)
📍 NHL Stenden in Groningen, Leeuwarden, Emmen en Meppel