Zomercheck voor je carrière

English

Met de zomervakantie voor de deur is dit hét moment om je auto te laten checken. Is de airco in orde? Is de koelvloeistof gevuld? En zijn de banden klaar voor de lange reis? Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf? De zomervakantie is namelijk ook een uitstekend moment voor een zomercheck van jouw carrière. Vijf aandachtspunten voor jouw persoonlijke loopbaan-APK.

1. Is je accu nog vol?

De zomervakantie is de perfecte periode om je accu weer op te laden. Maar zeg eens eerlijk: krijg jij nog energie van je baan? Haal jij voldoening uit je werkzaamheden? Of is er juist te veel spanning op je werk, waardoor je accu leegloopt? Zet voor jezelf op een rijtje waar je blij van wordt op je werkplek en welke taken juist energie slurpen. Streep de plussen en de minnen tegen elkaar af en ontdek of je baan nog bij je past.

2. Heb je een route uitgestippeld?

Eerste tussenstop in Duitsland. Daarna door naar Zwitserland. Met als eindbestemming het Gardameer in Italië. Beoefend reizigers stippelen vooraf secuur hun route uit. En dat zou je eigenlijk ook moeten doen voor je loopbaan. Een leuke oefening voor in de zomer: maak een routekaart voor je carrière. Waar sta je nu, wat is je volgende tussenstop en wat wordt je eindbestemming? Zo weet je precies of je nog op koers ligt.

3. Heb je de juiste papieren?

Rijbewijs, kentekenbewijs en schadeformulier; voor je op vakantie gaat is het handig om je administratie op orde te hebben. Maar hoe zit het met jouw persoonlijke administratie? Heb jij de juiste papieren op zak om die gedroomde vervolgstap in je carrière te zetten? Zijn er functies waarvoor je eigenlijk een extra diploma zou moeten hebben? Met een cursus of een deeltijdopleiding kun je naast je werk het benodigde papiertje halen.

4. Zijn je remmen getest?

Geef toe; een groot deel van je leven gaat op de automatische piloot. Af en toe is het goed om eens op de rem te trappen. De zomer is een goed moment voor zo’n break. Zit je nog op je plek? Doe je wat je leuk vindt? Kun jij doorgroeien in je baan of word je geremd in je ontwikkeling? Het helpt om je ambities en wensen hardop uit te spreken. Het zal je verbazen hoe bevrijdend zo’n personal pitstop is. Ga je verder op de automatische piloot of sla je een nieuwe weg in? 

5. Is je pechhulp geregeld

“Eeeeh.. problemi al motore.” Het laatste wat je wilt is in het buitenland stilstaan met motorpech. Kies daarom voor een goede pechhulp. En dat geldt ook wanneer je besluit om weer te gaan studeren. Zeker wanneer dat betekent dat je een deeltijdstudie of cursus gaat volgen. Zorg dat je thuis een back-up hebt, die bij noodsituaties voor je klaarstaat. Om de kids uit school te halen, mee te gaan naar zwemles of de boodschappen te doen. Kortom: een eerste hulp bij je opleiding.

Kom naar de Infoavond Deeltijd

Heb jij je persoonlijke zomercheck gedaan? En ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om een deeltijdstudie of cursus te volgen bij NHL Stenden? Kom dan naar één van onze infoavonden Deeltijd. Onze deeltijd- en duale opleidingen stellen zich graag aan je voor!