Literatuuronderzoek en systematic review

Op dinsdag 11 april organiseert NHL Stenden Research Services de Research Day 2023.

Het gevarieerde programma van de Research Day 2023 bestaat uit workshops over alle thema's die van belang zijn binnen onderzoek en een heuse escape room.

Onze informatiespecialisten Sonja de Haan en Nynke Janna Borsje geven tijdens Research Day 2023 een workshop over ondersteuning bij literatuuronderzoek en onze informatiespecialist Olga van Dijk geeft een workshop over systematic review.

Het doen van literatuuronderzoek en systematic reviews zijn van groot belang voor wetenschappelijk onderzoek. 
Een literatuuronderzoek zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van eerdere onderzoeken en bevindingen op jouw vakgebied, terwijl een systematic review een gestructureerde en systematische methode is om alle beschikbare wetenschappelijke literatuur over een specifiek onderwerp te verzamelen en te analyseren om zo tot een overzicht te komen van de huidige stand van zaken en eventuele lacunes in het onderzoeksveld.

NHL Stenden Research Services biedt ondersteuning bij deze belangrijke onderzoeksmethoden.

Heb je je niet opgegeven voor de Research Day 2023, maar heb je wel vragen over literatuuronderzoek of systematic review? Kom dan langs in de NHL Stenden Bibliotheek en vraag naar onze informatiespecialisten of mail je vraag naar Library@nhlstenden.com