Lenen, verlengen en reserveren

Als student of medewerker van NHL Stenden Hogeschool kan je gratis boeken lenen in de bibliotheken van de Nederlandse vestigingen. Gebruik hiervoor je studenten- of medewerkerspas. Verlengen en reserveren kan je zelf bij de balie of online. Lukt het niet zelf? Neem dan contact met ons op.

Lenen en verlengen

  • Je mag maximaal 12 boeken in je bezit hebben.
  • Verlengen kan alleen als een boek niet gereserveerd is. Online verlengen (maximaal tien keer) kan alleen als je op tijd bent en geen boete open hebt staan.
  • Ga voor online verlengen naar de catalogus en vervolgens naar het tabblad "lenergegevens". Log hier in met je met je NHL Stenden kaartnummer en wachtwoord (eerste drie letters van je achternaam). Na het inloggen kan je bij het tabblad "leningen" de boeken selecteren en verlengen.

Naar de catalogus

Zelfservice

In de bibliotheek in Leeuwarden, Emmen en op Terschelling kan je gebruikmaken van de zelfservicedesk. Hier kan je zelf je boeken lenen en inleveren.

  • De zelfservicedesk vind je bij de ingang van de bibliotheek.
  • Scan eerst je bibliotheekpas en laat het apparaat daarna de materialen die je wilt lenen, registreren. Je kan een bon uitprinten waarop staat wat je hebt geleend en wanneer je de materialen moet inleveren. De gebruiksinstructies staan ook op het apparaat.
  • Niet alle materialen kan je lenen via de zelfservicedesk. Dvd's en CD's met een beveiligde omslag moeten door een bibliotheekmedewerker ontgrendeld worden. Ook voor de collectie van School of Graduate Studies (SGS) moet je naar de uitleenbalie.

Uitleentermijnen

  • Wit: 3 weken
  • Paars: 1 week
  • Blauw: dezelfde dag weer terugbrengen
  • Rood: alleen in de bibliotheek inkijken; deze boeken kan je niet lenen

Je krijgt via de email een bericht één dag voordat de uitleentermijn verloopt.

Boete bij te laat inleveren

Boeken met blauw label: € 5 per boek per dag
Overige boeken: € 0,20 per boek per dag
Heb je meer dan € 10 boete staan, dan blokkeren we je bibliotheekpas. Je kan weer boeken lenen als je de boete betaalt en het boek terugbrengt. Ben je een boek kwijt? Dan sturen wij je een factuur voor de aanschaf van een nieuw exemplaar.

Reserveren

Is het boek dat je wilt lenen uitgeleend? Dan kan je het reserveren. Zijn er meerdere exemplaren van de titel, dan adviseren we je om alle uitgeleende exemplaren te reserveren, omdat we niet weten welke het eerst teruggebracht wordt.

Je krijgt een mail als je reservering binnen is. Je hebt 7 dagen de tijd om je reservering op te halen.

Meer informatie

Openingstijden van de bibliotheek locaties 

Leenreglement (PDF)