Intakedag in Emmen

Wil je starten met de voltijd opleiding Ad Hotel Management School? Meld je dan aan via Studielink. Hotel Management School heeft 2 instroommomenten: september en februari.

Na registratie in Studielink kun je je aanmelden voor een intakedag door een e-mail te sturen naar: hotelschoolemmen@nhlstenden.com of bel/whatsapp naar: 06 - 19 26 65 35.

In de uitnodiging die je daarna ontvangt staan de instructies voor het uploaden van je CV en jouw korte persoonlijke vlog (beide in het Engels). We letten op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je je presenteert in de vlog (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuz

Inhoud Intakedag

Wat kun je verwachten? 

Op de intakedag maak je 's ochtends een computertest. Deze duurt ca 1,5-2 uren. 's Middags heb je na de lunch twee korte motivatiegesprekken in het Engels met een docent en een professional uit het bedrijfsleven. De computertest bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een intelligentietest, je basiskennis van economie en sociaal inzicht. De gesprekken zullen onder andere gaan over je motivatie om te starten aan Hotel Management School NHL Stenden in Emmen, hoe je je op deze keuze hebt voorbereid en waarom je denkt dat je geschikt bent voor de hospitality branche. We raden je dan ook sterk aan om voor deelname aan de selectieprocedure een open dag bij te wonen: Kennismaken met Hotel Management School. Tip: verdiep je in Design Based Education, daar kun je vragen over verwachten. Meer informatie over DBE krijg je tijdens het volgen van een open dag en er staat hier informatie op de website over ons onderwijsconcept.

Binnen 15 werkdagen na de intake krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het Associate degree programma. De toelating is twee instroommomenten geldig (september en februari).

MHS/MOH-studenten

Heb je het mbo4-diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan meld je je aan voor een intakedag. De procedure is zoals hierboven beschreven met uitzondering dat je alleen een gesprek hebt met een docent en dat je een recente cijferlijst meeneemt.

Heb je nog geen diploma van je MOH opleiding, dan willen we graag dat je een aanbevelingsbrief van jouw school mailt. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider. Daarna kun je de aanbevelingsbrief mailen naar  hotelschoolemmen@nhlstenden.com  of meenemen naar het intakegesprek.

Aan het einde van het intakegesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt starten met de opleiding Hotel Management.

Intakedata

Intakedagen Emmen:  

Maandag 15 januari 2024

Maandag 22 april 2024

Maandag 27 mei 2024

Maandag 24 juni 2024

Online intake op afspraak*

*) mail voor een afspraak naar hotelschoolemmen@nhlstenden.com

Aanmelden voor een intakedag op locatie kan tot 5 dagen voor de betreffende intakedag. Let op: er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Nadat een intakedag vol is, kun je je hiervoor niet meer aanmelden.

Kosten

Er zijn aan deze intakedag geen kosten verbonden.

Meer weten?

Heb je vragen over je inschrijving of intake neem dan contact op met Jolanda de Vries: 06 19 26 65 35 of hotelschoolemmen@nhlstenden.com.

Hotel Management School Emmen
Van Schaikweg 94
7811 KL Emmen