Met een inschrijving zet je de eerste stap richting jouw studie bij NHL Stenden Hogeschool. Heb jij jouw studie gevonden? Regel dan direct je inschrijving via Studielink. We vertellen je hieronder meer over de stappen die je hiervoor moet nemen.

Voordat je je inschrijft

Check voor je je inschrijft voor een (flexibele) opleiding of je voldoet aan alle toelatingseisen. Heb je het benodigde diploma en profiel wanneer je met de opleiding begint? Moet je misschien nog een toelatingsexamen doen? Controleer het voor de zekerheid. Heb je een DigiD? Vraag hem anders direct aan!

Webinar students

Inschrijven via Studielink

Je schrijft je in op Studielink, de inschrijfportaal van het miniserie van Onderwijs. Je volgt hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Ga naar www.studielink.nl en kies voor “Inloggen met DigiD”.
  2. Log in met je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Vul in het volgende scherm jouw persoonsgegevens in.
  4. Activeer je account volgens de instructies van Studielink.
  5. Kies jouw studie, de startdatum en inschrijfvorm. Geef ook aan of je als eerstejaars of als hogerejaars student start. Starten als hogerejaars student kan alleen met toestemming van de instelling.
  6. Controleer je gegevens en bevestig je aanvraag.
  7. Je komt nu op je eigen dashboard terecht. Dit is je overzichtspagina. Je kunt hier onder ‘Opleidingen’ het verzoek terugvinden.
  8. In Mijn To Do lijst vind je de mogelijkheid voor het invullen van je betaalgegevens. Klik daarop en volg de stappen. Je kunt dit ook later doen, als het maar voor de start van je studie is.

Meer weten over het inschrijven via Studielink? Bekijk het stappenplan op de site van Studielink of bekijk de instructievideo.

Afbeelding
Studenten Laptop

Na je inschrijving

Binnen een paar dagen ontvang je een bericht over de opleiding waarvoor je je hebt inschrijven. Optioneel ontvang je ook info over een intakegesprek of de selectieprocedure en wat je verder nog moet aanleveren.
Afbeelding
Home office laptop phone

Toelatingsprocedure

Het kan zijn dat je een toelatingsprocedure moet doorlopen, bijvoorbeeld een selectiedag, toelatingsexamen of studiekeuzegesprek. Check dit bij jouw opleiding.

Instromen buiten de reguliere startmomenten?

Er zijn mogelijkheden om in te stromen buiten de reguliere data. Bekijk de mogelijkheden voor na-inschrijving en of jij hiervoor in aanmerking komt.

Starten in februari

Wil jij starten in februari? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer

Vragen?

Neem dan contact op met Student Info via:

Afbeelding
telefoon-icon-blauw
Telefoon

(058) 244 1155

Afbeelding
WhatsApp
Whatsapp

06 13 57 99 31

Afbeelding
mail-icon-blauw