NHL Stenden

Duurzaam NHL Stenden

In alles wat onze hogeschool doet, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Je komt het daarom ook overal tegen. Van duurzaam onderwijs dat studenten opleidt om wicked problems aan te pakken tot lectoraten die een zichtbare impact maken. En van zonnepanelen op onze daken tot de zero food-waste policy op onze vestiging op Terschelling.

Meer weten over duurzaamheid binnen onze hogeschool? Kies hieronder voor een thema en ontdek hoe wij een bijdrage leveren aan de wereld om ons heen.

Duurzaam onderwijs

Duurzaam onderwijs is een van de facetten van ons onderwijsconcept Design Based Education. We dagen studenten uit betekenisvolle oplossingen te realiseren voor de samenleving. Dit doen ze samen met medestudenten, docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld.

Meer over duurzaam onderwijs

Duurzame actualiteit

Achter elke duurzame innovatie zit een verhaal. Deze verhalen vind je bijvoorbeeld terug in de krant, op onze website en op sociale media. En ook op ons eigen contentplatform Explore the (un)known vind je voorbeelden van duurzame pareltjes die het verdienen om ontdekt te worden.

Meer over duurzame actualiteit

Duurzaam onderzoek

NHL Stenden heeft een sterk inhoudelijk profiel dat zich richt op drie maatschappelijke vraagstukken. Met meer dan 40 lectoraten, onderzoeken wij hoe we kunnen bijdragen aan een slimmere en duurzamere toekomst. Dit doen ze niet alleen, want onze studenten haken in projectverband aan om van én met elkaar te leren.

Meer over duurzaam onderzoek

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaam onderwijs en onderzoek vraagt om duurzaam beleid. Van ons strategisch instellingsplan tot beleidsstukken over ons onderwijsconcept: overal vind je duurzame thema’s terug.

Meer over duurzame bedrijfsvoering

Contact

Echte duurzaamheid realiseer je samen. Daarom zijn we altijd op zoek naar partners die samen met ons maatschappelijke vraagstukken willen aanpakken. Heb jij een vraagstuk waar je samen met onze studenten of onderzoekers je tanden in wilt zetten? Of wil jij onze studenten inspireren met een gastcollege over een duurzaam onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op.